Brors arbetsrum

Brors arbetsrum är en samling av dokument som tagits fram med avsikten att föra svenskt friflyg framåt.

Förhoppningsvis kan dokumentationen vara en inspirationskälla och länk mellan alla friflygare som har ett gemensamt intresse av tävlingsflygning, landslag och mästerskap.

I avsnittet Friflygakademien betonas vikten av utbildning och artiklar av praktisk eller vetenskaplig natur som underlag för utveckling av nya metoder och teknik inom friflyg. Under Allmänt  kommer att finnas notiser och funderingar som inte passar in under de andra avsnitten men ändå är av intresse för friflygarna.

Under rubriken Tävlingar fins ett omfattande material som kan användas för individuella studier eller för utbildning under landslagets träningsläger.

I Sverige är en stor del av de aktiva tävlingsflygarna med i landslaget och får därför sin utbildning kompletterad kontinuerligt. För dem som varit borta några år eller är nya i landslaget är det värdefullt att kunna ta del av all den kunskap som sedan lång tid tillbaka har dokumenterats.

Avsnittet Teori innehåller utvalda artiklar som är viktiga för utvecklingen av våra förberedelser, utrustning och tävlingsmodeller.

Regler för friflyg  har en egen rubrik och där finns även viktiga delar av FAI-reglerna översatta till svenska.

Under Projekt finns en samling dokument som i huvudsak handlar om ett eventuellt framtida EM/VM i Sverige.

Ett stort internationellt mästerskap är ett projekt som kräver mycket i form av personella resurser och tävlingsfält.

Du som har intressant material  eller synpunkter som borde finnas med på den här hemsidan är välkommen med bidrag.

Min strävan är att den här sidan, med hjälp av dig och de andra tävlingsflygarna, ska kunna bli Friflygarnas hemsida.