Dubbla EM Guld till Norbergs FK

28 JUL 2018 14:28
Friflyg EM i Ungern samlar 25 nationer när tävlingarna flygs just nu i Szentes, Ungern.
  • Uppdaterad: 28 JUL 2018 14:29

F1A laget hade en lysande dag i torsdags i Szentes, Ungern. Först var laget ensamt om att klara alla maxflygningar under grundomgångarna. Efter de 21 maxflygningarna var lagguldet klart eftersom Kingdom of Sweden var enda laget som klarade den bedriften. I den första finalen skulle 6 min flygas.
Robert Hellgren flög ihop 249 sek viket räckte till en tiondeplats. Anders Persson flög ihop 316 sekunder vilket gav ett individuellt brons! Två piloter klarade 6 minuter, Luka Biteznik, Slovakien och Per Findahl, Sverige. Det blev alltså en tvåmans shootout i den sista flyoffen. Per gjorde en bra flygning som landade efter 307 sekunder, Luka 280 sekunder. Det individuella EM guldet var säkrat för Per!
En grymt tuff dag gav alltså många svenska medaljer.