Norbergsträffen 2008

02 MAR 2008 22:30
Resultat från Norbergsträffen 2008 som avgjordes på sjön Runn i Borlänge söndagen den 2/3
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:09

Komplett resultatlista

Norbergs Flygklubbs öppna klubbmästerskap i Friflyg avgjordes i helgen på sjön Runn utanför Borlänge. Den ursprungligt tänkta tävlingsplatsen, sjön Noren, var inte möjlig att tävla på eftersom isen var för dålig. Tävlingen besöktes naturligtvis av flygare från arrangörsklubben, men också av tävlande från dalarna.

Det tävlades i två klasser, F1A populär och F1H. Klubbmästerskapens stora segrare blev hemmahoppet Robert Hellgren. Robert flög mycket bra i den mindre segelklassen F1H. Robert missade en futtig sekund i sin tredje grundstart och tog en komfortabel seger på tiden 479 sekunder. Andraplatsen lade Inge Sundstedt, Gagnef, beslag på med tiden 415 sekunder. Tredjeplatsen togs hem av Oskar Findahl, Norberg. Oskar blev med tiden 381 sekunder även främsta junior i tävlingen.
   I klass F1A populär blev det final mellan Norbergsflygarna Robert Hellgren och Per Findahl eftersom de båda klarat de fyra grundstarterna med full tid. I den första finalflygningen där fem minuter skulle uppnås blev det en jämn batalj mellan Norbergsflygarna. Robert fick till den bästa flygningen och segrade med tiden 246 sekunder, endast fyra sekunder före Per. Tredjeplatsen togs hem av Göran Trogen, Gagnef.