World Cup seger i USA

31 OKT 2019 08:46
VM i friflyg står för dörren i Lost Hills, USA.
  • Skapad: 31 OKT 2019 08:46

Förtävlingen Sierra cup flögs under fantastiska förhållanden idag, svaga vindar och upp mot 30 grader varmt. Sverige och Norbergs Flygklubb hade en fantastisk dag. Av strax under 100 startande lyckades 38 piloter flyga full tid under de sju grundomgångarna. Sverige hade tre piloter som flög tävlingen. Anders Persson missade lite under grundomgångarna men Robert Hellgren och Per Findahl flög fullt. Första finalen då 6 min skulle flygas sållade bra bort en handfull piloter. Den andra finalen då 8 min skulle flygande sållade hårdare i leden, 18 piloter klarade tiden, däribland Robert och Per. Tiominutersfinalen precis innan mörkret lade sig skulle visa sig bli den sista. Både Per och Robert gjorde väldigt bra flygningar. Robert tog hem bronset i tävlingen med en flygning på 7 min och 15 sekunder. Segrade med tiden 8 min och 33 sekunder gjorde Per. Med helgens seger leder nu Per Findahl världscupen i klass F1A.
Bra uppvärmning inför VM för det svenska F1A-laget !