Norbergsträffen 2019

12 MAR 2019 15:15
Norbergsträffen 2019 flögs lördagen den 23/2 på sjön Noren i Norberg. Trots blåsiga dagar runt tävlingen och en väldigt blåsig morgon lyckades vi genomföra tävlingen med halt flygbart väder.
  • Skapad: 12 MAR 2019 15:15

Resultat Norbergsträffen -19

Det var svårt då vinden på 2 till 4 m/s passerade Klackberg innan den nådde isen vilket gav mycket turbulens.

Vi flög klass F1A-2 först och inledde med 60 sek max för att kolla flyglängden. Det visade sig att vinden mojnade av under start 1 och vi kunde sedan gå upp på 2 min maxtid resten av tävlingen.
I turbulensen lyckades ingen pilot nå max flygtid. Oskar Findahl segrade med en modell byggd runt 1985. De gamla trämodellerna kommer inte så högt, men de klarar av turbulensen rätt väl-
I Klass F1H flög vi modernare maskiner. Kosma och Oskar flög säkert och bra medan Per hade bekymmer med att få sin lda modell att klara turbulensen vilket resulterade i två missar under dagen. Oskar och Kosma fick flyga flyoff. Timrarna sattes på 121 sekunder och det var tid till isen som skulle räknas.Sjön räckte inte till för längre flygningar. Oskar krokade en fin blåsa direkt på skottet i finalen och klarade maxen, landning efter 131 sekunder. Kosma kopplade lite vänster och kom inte riktigt med i luften. Modellen tog mark efter 112 sekunder vilket gav Oskar segern.
En trevlig dag på isen, tack att ni kom och flög !