Världscupen i Friflyg 2019

04 JAN 2020 20:03
Världscupen i Friflyg 2019 har avgjorts under den gångna helgen med de sista deltävlingarna för säsongen i Israel. Inför avslutningen så ledde Per Findahl stort i totalen i klass F1A.
  • Uppdaterad: 04 JAN 2020 20:03

Resultaten i Israel gick Pers väg så efter att Negev Open och Hanukka Open flugits så stod det klart att Pers poäng stod sig väl i konkurrensen. Efter en helt fantastisk säsong i Världscupen så kan alltså Per lägga ytterligare en totalseger i Världscupen i medaljsamlingen. Segern är den åttonde totalsegern i ordningen. Ingen annan pilot i klass F1A är i närheten av den meritlistan.

Pers totalseger 2019 grundar sig på följande deltävlingsresultat under säsongen.

Seger i Szabo Miklos Memorial, Rumänien i maj.

Seger i Sierra Cup, USA i oktober.

Seger i Kotuku Cup, USA i oktober.

Seger i Danish Cup, Sverige i juli.

Seger i Swedish Cup, Sverige i juli.

Seger i Bear Cup, Finland i mars.

Andraplats i Max Men, USA i februari.

Andraplats i Equinox Cup, England i september.

Andraplats i Kiwi Cup, USA i februari.

Tredjeplats i Swedish Moose Cup, Finland I mars.

Fjärdeplats i Stonehenge Cup, England i september

Femteplats i Salonta Cup, Rumänien i maj.

Övriga Norbergs-piloters resultat (innan att resultaten från Negev Open och Hanukka Open lagts in i totallistan):

Klass F1A:

22 Kosma Huber, seger i West Bohemia Cup, Tjeckien i september, 6:a i South Bohemian Cup, Tjeckien I September, 2:a i Victor Stamov Cup, Ukraina i juli, 3:a i Norwegian Cup, Sverige i juli.

42 Robert Hellgren, 3:a i Sierra Cup, USA i oktober, 3:a i Bear Cup, Finland i mars, 15 i Kotuku Cup, USA i oktober, 6:a i Swedish Moose Cup, Finland I mars.

249 Oskar Findahl, 19 i Kotuku Cup, USA i oktober, 14 i Danish Cup, Sverige i juli.

Klass F1B:

41 Bror Eimar, Delad seger i Swedish Moose cup, Finland i mars, 11 i North America Cup, USA i februari, 8 i Kotuku Cup, USA i oktober, 23 i Max Men, USA i februari.

146 Oskar Findahl, 15 i Sierra Cup, USA i oktober.

Totalt har Norberg tagit hem följande pallplatser i deltävlingar i Världscupen 2019:

8 Guld (Ett av dem delad seger)

4 Silver