Nyheter från SF

Friflyg VM i Lost Hills, USA är över. Det svenska laget har flugit bra men vi fick inga medaljer denna gång. Bättre går det i världscupen.

Det pågår ett omfattande förändringsarbete i FSF, från styrelsen och ner till minsta förening, för att vi ska kunna anpassa oss efter tidens krav och Riksidrottsförbundets (och därmed också Riksdagens och Regeringens) förväntningar och riktlinjer.

VM i friflyg står för dörren i Lost Hills, USA. Förtävlingen Sierra cup flögs under fantastiska förhållanden idag, svaga vindar och upp mot 30 grader varmt. Sverige och Norbergs Flygklubb hade en fantastisk dag.

Flygsportare med i RF-råd

(2019-10-01 14:48)
Riksidrottsförbundet har ett antal råd som hjälper Riksidrottsstyrelsen (RS) att fatta kloka beslut. Flygsportarna Narit Pidokrajt, är med i det internationella rådet, och Per Andersson, i rådet för folkbildning.

Vid Swedish drone cup tävlingen i Barkaby, gjordes två oannonserade dopingtester.

Australien dominerade hemma pylon-VM i F3D och F5D. Flerfaldiga världsmästaren Christopher Callow vann åter F3D klassen efter tufft motstånd av Sveriges, Pålsbodas Emil Broberg. – Jag är helnöjd med silvret, berättar Emil.

– Det är med bestörtning jag har tagit till mig om den katastrofala olyckan, som lett till att nio personer omkommit. Jag tänker på de omkomna och deras anhöriga i denna svåra stund, säger Anders Åkvist, ordförande Svenska Flygsportförbundet.

Daniel Ryfa tog ett djärvt beslut idag genom att flyga en annan linje än sina rivaler och det gav honom vinsten i den andra Challenger Cup-tävlingen i Ungern.

Hitta din flygsport

(2019-06-25 11:19)
Med åtta stycken flyggrenar där det inom respektive gren finns flera discipliner, så kan det vara svårt att hitta sin flygsport. På sajten hittadinflygsport hoppas vi hjälpa dig och dina kompisar att hitta er flygsport.

Ballongflyg med på SM-veckan i Halmstad 2020

(2019-06-18 13:27)
24-30 juni 2020 arrangeras SM veckan i Halmstad. Ballong-, modell-, konst- och motorflyg sökte om att vara med. Styrgruppen för SM veckan har beslutat att från flygsport blir det ballongflyg, som kommer med för första gången i samband med SM-veckan.

Bra svenska resultat vid precisions VM

(2019-06-17 00:15)
Precions VM i motorflyg har avslutats nere i spanska Castellón. Tävlingarna avgjordes 10-15 juni. Sverige var förr en toppnation, men de sista åren har det gått trögt. VM 2019 visar att vi är snart tillbaks.

Segelflyg-SM har avgjorts i Uppsala

(2019-06-16 22:28)
8-16 juni avgjordes Uppsala Masters i segelflyg, som också var SM i racing och open klasserna. De fick fem spännande tävlingsdagar innan vinnarna kunde koras.

Infrastrukturministern har svarat på Mikaels fråga om luftrum

(2019-06-16 10:00)
Vi har träffat riksdagsledamoten Mikael Larsson (C) och pratat luftrum. Vilket fick Mikael att skicka en skriftlig fråga till infrastrukturministern.

FAI: PRESIDENT’S MUSINGS #5

(2019-06-16 09:52)
FAI:s ordförande Bob Henderson försöker månatligen hålla oss uppdaterade med sitt "grubbel". Tyvärr läggs Red Bull Air Race ner.

Här väcks flygsportens gnista

(2014-12-29 13:09)
Under hösten 2014 har några scouter i norra Stockholm träffats varannan vecka under kårnamnet Stockholms Flygscoutkår. Det är, som namnet antyder, en kår för flygsportsintresserade scouter, där de får lära sig grunderna i flygning.

Fler