Nyheter från SF

Flygsportare med i RF-råd

(2019-10-01 14:48)
Riksidrottsförbundet har ett antal råd som hjälper Riksidrottsstyrelsen (RS) att fatta kloka beslut. Flygsportarna Narit Pidokrajt, är med i det internationella rådet, och Per Andersson, i rådet för folkbildning.

Vid Swedish drone cup tävlingen i Barkaby, gjordes två oannonserade dopingtester.

Australien dominerade hemma pylon-VM i F3D och F5D. Flerfaldiga världsmästaren Christopher Callow vann åter F3D klassen efter tufft motstånd av Sveriges, Pålsbodas Emil Broberg. – Jag är helnöjd med silvret, berättar Emil.

– Det är med bestörtning jag har tagit till mig om den katastrofala olyckan, som lett till att nio personer omkommit. Jag tänker på de omkomna och deras anhöriga i denna svåra stund, säger Anders Åkvist, ordförande Svenska Flygsportförbundet.

Daniel Ryfa tog ett djärvt beslut idag genom att flyga en annan linje än sina rivaler och det gav honom vinsten i den andra Challenger Cup-tävlingen i Ungern.

Hitta din flygsport

(2019-06-25 11:19)
Med åtta stycken flyggrenar där det inom respektive gren finns flera discipliner, så kan det vara svårt att hitta sin flygsport. På sajten hittadinflygsport hoppas vi hjälpa dig och dina kompisar att hitta er flygsport.

24-30 juni 2020 arrangeras SM veckan i Halmstad. Ballong-, modell-, konst- och motorflyg sökte om att vara med. Styrgruppen för SM veckan har beslutat att från flygsport blir det ballongflyg, som kommer med för första gången i samband med SM-veckan.

Precions VM i motorflyg har avslutats nere i spanska Castellón. Tävlingarna avgjordes 10-15 juni. Sverige var förr en toppnation, men de sista åren har det gått trögt. VM 2019 visar att vi är snart tillbaks.

8-16 juni avgjordes Uppsala Masters i segelflyg, som också var SM i racing och open klasserna. De fick fem spännande tävlingsdagar innan vinnarna kunde koras.

Vi har träffat riksdagsledamoten Mikael Larsson (C) och pratat luftrum. Vilket fick Mikael att skicka en skriftlig fråga till infrastrukturministern.

FAI:s ordförande Bob Henderson försöker månatligen hålla oss uppdaterade med sitt "grubbel". Tyvärr läggs Red Bull Air Race ner.

Debattartikel i Dagens Nyheter

(2019-06-02 11:15)
I en debattartikel på DN Åsikt kräver ordförandena i Svenska Flygsportförbundet och dess åtta grenförbund tydligare lagstiftning för att skydda svenskt luftrum mot kommersiella aktörer.

FAIs verksamhetsberättelse för 2018

(2019-04-23 13:03)
FAI har publicerat sin verksamhetsberättelse för 2018. Året bjöd på 44 VM, 3 andra kategori 1 tävlingar, 12 kontinentala mästerskap och 621 FAI sanktionerade tävlingar. I FAIs VM och kontinentala mästerskap deltog 4086 tävlande från 80 länder.

Ovan Babylon – en film om flygsport i fredens tjänst

(2019-04-23 09:45)
En ballongfestival i Irak, mitt under den ultraextrema terrorrörelsen Daesh framväxt. En irakisk patriot och entusiastiska ballongflygare från Europa bestämde sig för att genomföra detta halvgalna fredsprojekt, om vilket Folke Rydén gjort en film.

Svenskarnas resultat vid inomhus-VM

(2019-04-23 09:42)
I franksa Lille avgjordes 16-20 april inomhus-VM i fallskärmshoppning. Det var 300 hoppare från 31 nationer med. Tyvärr fick Sverige åka därifrån utan några större framgångar.

Fler