Allt om klubben

Modellflygarna i Norberg organiserade sig för första gången i januari 1950, då bildades Modellflygklubben Örnen. Klubben blev känd utåt bland annat för sin årliga vintertävling i friflyg, Norbergsträffen. I början av -70 talet bildade fullskalflygarna i Norberg flygklubben Falken. Klubben hade det namnet under några år, men bytte sedan namn till Norbergs Flygklubb eftersom en klubb i södra Sverige också hade namnet Falken. Norbergs modellflygare ingick nu i Norbergs Flygklubb som en sektion och så ser organisationen ut än idag. Norbergs Flygklubb är den flygklubb i området som är mest aktiv när det gäller modellflyg, därför har klubben en hel del medlemmar som flyger modellflyg från de närliggande städerna Avesta och Fagersta. Vi har även en del medlemmar som bor på andra platser i Sverige.

Efter de fina framgångarna vi haft i friflyg på senare år skryter vi gärna med att vi är Norbergs Flygklubb, "Guldklubben" !

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:18