Hoppa till sidans innehåll

Allmänt


Under rubriken Allmänt publiceras artiklar som inte har sin naturliga hemvist under de övriga ämnena.

Det finns mycket intressanta erfarenheter av de mest skilda slag som har dokumenterats och kan komma våra friflygare till nytta.

 

Det finns en intressant presentation av Friflyg på FAI's hemsida som publicerades för några år sedan. Nu finns den här översatt till svenska.

Free Flight synopsis-svenska.pdf

 

En klargörande artikel om läget inom friflyget har skrivits av Thorvald Christensen. Den publicerades i Modellflygnytt nr 4 2010.

Friflyg i kris publicerad i MFN.pdf

 

Hur kan våra tävlingsflygare och klubbfunktionärer lyckas få fram nya stjärnor till sporten. Det finns en begåvning hos många personer som kan utvecklas till något stort med rätt handledning. Mentorskap kallas den gediget genomförda handledning som leder snabbare och säkrare till framgång för de nya stjärnorna. Läs här hur Per Findahl beskriver detta i Framgång genom Mentorskap.pdf

 

En artikel om mentorskapets grunder har vi lånat från Rotary, Mentorskapskit från Rotaract Club.pdf  

 

En F1B-flygare som under se senaste åren gått snabbt upp i världseliten är Thorvald Christensen. Läs här ett av hans intressanta inlägg "Vart tog termiken vägen..pdf" och ta del av en gammal artikel från Wentzels tidskrift Hobby från 1943 saxad ur Oldtimer, Teori och termik 1943.pdf  samt en gedigen engelsk artikel om termik från Model Aviation June 1998 som Thorvald rekommenderar, Termik-Evatt -1.pdf och Termik-Evatt -2.pdf (delad i två pga. sin storlek). 

 

Läs här om den avancerade vind- och temperaturskrivaren WTR-3. Sådan apparatur beskrivs i Mike Evatts artikel. WTR-3, Svenska.pdf. Den tillverkades av den ryske F1C-flygaren Leonid Fusejev tom. 2005. Ett exemplar finns i Sverige.  

 

Att ta med friflygtrunken på flygresor kan vara svårt och riskabelt. Vad ska man tänka på och kan man göra något för att undvika eller minska risken för skada eller förlust?

F1A-och F1C-trunk på flygresor.pdf

 

En F1B-trunk kan göras liten och lätt och borde kunna gå att ta med som handbagage i kabinen. Är det möjligt? Jag vill gärna, men kan jag ta F1B-trunken med i kabinen.pdf?

 

  

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:49 Skribent: Bror Eimar

  

Norbergs Flygklubb English Version

English version

 SweCupLogo

 

Sliglandasnurren

 

Scandinavian-Free-Flight-Week-2012_bred

 

Hans Ohlsson Memorial Cup

 

 

 

Norbergs Flygklubbs samarbetspartners:

 

 

Handelsbaken Norberg

 

Flag Counter

Postadress:
Norbergs FK - Flygsport
C/O L.G Söderlind, Stigaregatan 10
73834 Norberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info