Hoppa till sidans innehåll

Friflygkommitté


 

1. Behöver vi en friflygkommitté?

 

2. Vad ska den göra?

 

3. Vem ska utse ledamöterna?

 

4. Vilka borde vara med?

 

5. Hur och var ska friflygkommitténs arbete redovisas?

 

Svaret på dessa frågor är att vi behöver en kommitté som löpande sköter planeringen och genomförandet av utomhus-friflygets aktiviteter.

 

Det gäller:

·          UT-tävlingar

·          SM

·          Nordiska Mästerskapen

·          World Cup i Sverige

·          Lilla Friflygcupen

·          Svenska Friflygcupen

·          Andra friflygtävlingar

·          Träningsläger och Landslag

·          Andra aktiviteter

 

Friflygkommittén arbetar under ledning av Grenspecialisten som är ledamoten för Friflyg i SMFF:s verksamhetsområde Elit.

 

Vår Grenspecialist utser ledamöterna i Friflygkommittén. Ledamöterna ska vara representanter för de klubbar som arrangerar tävlingar eller andra aktiviteter. För närvarande är det några få klubbar som arrangerar tävlingar. Det kan förhoppningsvis bli fler.Det har tagits fram s.k. fältinstruktioner för våra vanligaste friflygfält. En sådan kan användas om en ny arrangör vill arrangera sin tävling på ett av dessa fält.

 

Det finns mycket att vinna på att alla arrangörer använder sig av samma system för att arrangera tävlingar. Det gäller exempelvis inbjudan, anmälan, anmälningsavgift, tävlingsgenomgång, tidtagarkort/protokoll och resultat-redovisning.   

 

Målsättningen ska vara att vid årets början ha en färdig tävlingskalender för aktiviteterna. Hänsyn ska tas så att de svenska tävlingarna inte kolliderar med VM och EM för Jun/Sen och viktiga World Cup-tävlingar utomlands.

 

 Bland punkten andra aktiviteter kan nämnas försök att rekrytera fler friflygare, nya eller gamla, till verksamheten.

 

Samarbete ska ske med andra friflygare i inomhusflyg och Oldtimer och med andra grenar.

 

Försök ska göras att finna nya friflygfält, gärna i Mellansverige.

 

Försök ska göras för att finna sponsorer.

 

UT-systemet bör vara föremål för fortlöpande analys, förbättringar och utveckling. Målsättningen ska vara att systemet tar ut de flygare som har störst möjlighet att hävda sig väl på mästerskapen. UT-systemet bör innehålla en långsiktig plan för administrativt och operativt lagledararbete.

 

Resurserna för landslaget bör vara specificerade i VO Elits budget. Anmälningsavgifter till EM/VM är maximerade i FAI Sporting Code och tenderar att ligga nära den övre nivån och är således möjliga att uppskattningsvis budgetera. Det som normalt betalas av de tävlande, resor och uppehälle. De tävlande kan få ner kostnader genom att boka flygbiljetter tidigt och att ordna eget boende vid sidan av arrangörens alternativ.

 

FAI-reglerna ska tillämpas på nationella tävlingar. I de fall där det finns nationella regler som avviker från FAI-reglerna måste de nationella reglerna anpassas. Speciella nationella regler som tillämpas måste vara legaliserade och finnas tillgängliga på friflygets hemsida.

 

Friflygkommittén bör redovisa sitt arbete, sina aktuella frågor och tänkbara lösningar med jämna mellanrum här på friflygets hemsida

Uppdaterad: 06 JUL 2010 20:28 Skribent: Bror Eimar

Postadress:
Norbergs FK - Flygsport
C/O L.G Söderlind, Stigaregatan 10
73834 Norberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info