Instruktion för lagmedlem

1. Lagmedlem tas ut genom styrelsebeslut i SMFF.
  2. Lagmedlem ska känna till innehållet i instruktionen för lagledare.
  3. Lagmedlem som använder dopingklassad medicin kontrollerar att gällande dispens finns utfärdad.

4. Lagmedlem informerar sig om gällande tävlingsbudget.
  5. Lagmedlem tar del av PM, Bulletiner och annan information från arrangören och FAI.
  6. Lagmedlem tar del av SMFF:s försäkring: giltighet, omfattning, krav på dokumentation, mm.

7. Lagmedlem ska ha FAI-licens, pass, visum och annat som behövs för utlandsresan.
  8. Lagmedlem håller fortlöpande kontakt med lagledaren.
  9. Lagmedlem kan söka sponsorer på lämpligt sätt.

10. Lagmedlem ser till att ha landslagskläder för ceremonier och t.ex. sponsorbilder.
  11. Lagmedlem ser till att uppgifter för hennes/hans anmälan kommer i tid till lagledaren.
  12. Lagmedlem betalar faktura från SMFF för överenskomna kostnader som inte betalas av SMFF.

13. Lagmedlem ska vara tillräckligt insatt i tillämpliga gällande FAI-regler för mästerskapet.
  14. Lagmedlem deltar om möjligt i en samling av laget eller ett träningsläger före mästerskapet.
  15. Lagmedlem håller sig informerad om lagdeltagarnas reseplanering.

16. Lagmedlem mäter sina modeller och signerar sina Model Aircraft Specification Certificates.
  17. Lagmedlem tar sin del av de gemensamma arbetsuppgifterna inom laget.
  18. Lagmedlem förbereder sig för incheckning, modellkontroll, invigning, avslutning och ev. andra ceremonier där laget är representerat.

19. Lagmedlem är med på lagets träningar.
  20. Lagmedlem är med på genomgång före och efter tävlingsdagarna.
  21. Lagmedlem ställer efter förmåga upp på modellhämtning under tävlingsdagarna.

22. Lagmedlem strävar efter god kontakt med tidtagare och andra funktionärer.
  23. Lagmedlem är beredd att informera lagledaren om uppkomna händelser som kan påverka laget.
  24. Lagmedlem återtar vid tävlingens slut tävlingslicens och Model Certificates.

25. Det är bra om lagmedlemmen följer utvecklingen under mästerskapet och noterar användbara nyheter inom tävlingsadministration, teknik, taktik, och coaching.
  26. Lagmedlem delar om möjligt med sig av bra bilder för publicering.
  27. Lagmedlem ser till att lämna tävlingsplats och förläggning i god ordning.

28. Lagmedlem och lagledare ska uppträda med god stil i samband med tävlingar och mästerskap, särskilt när man är klädd i landslagskläder.

Det är bra om lagmedlem medverkar till att denna instruktion uppdateras och förbättras.

Uppdaterad: 26 JUN 2010 15:34 Skribent: Bror Eimar