Lagledaren och arrangören

Det blir många kontakter mellan lagledaren och tävlingsledaren mellan första bulletinen och ankomsten till tävlingsplatsen. Det handlar om anmälningar av lag, medhjälpare och supporters. Det gäller hotell, rumsfördelning, måltider på hotell och tävlingsplatsen och mycket mer.

Att arrangera ett stort mästerskap kräver ett omfattande arbete under en lång tid. Det som återstår när de tävlande nationerna väl är på tävlingsplatsen är väl beskrivet i FAI Sporting Code General Section, Section 4 - Aeromodelling Volume 4B och 4C samt Section 4 - Aeromodelling Volume F1. Om förberedelserna är gedigna blir det en väl reglerad resa för arrangören genom mästerskapet.

Normalt är det inte möjligt att förutse allt som kan hända under ett mästerskap. Det som lagledaren kan göra för sitt lag och tävlingsledaren är att tänka igenom allt som gäller det svenska laget och i god tid redovisa det så noggrant som möjligt. Att fråga och fråga igen om något är oklart är en metod för att undvika bekymmer längre fram.

När laget väl är på plats och tävlingarna ska börja finns det möjlighet att träffa tävlingsledaren och andra viktiga funktionärer personligen.

Tävlingsledaren uppskattar säkert att få höra att hans arbete har skötts tillfredsställande. Det kan vara lämpligt och lite högtidligt att vid ett passande tillfälle överlämna exempelvis ett standar från FSF/SMFF.

Några FSF/SMFF-märken i beredskap till funktionärer kan också vara bra att ha.

Uppdaterad: 24 AUG 2010 10:18 Skribent: Bror Eimar