Idrottsnyheter

Nyhet från Riksidrottsförbundet

En idrottsrörelse i regnbågens färger

(2022-08-01 07:30)
”Dags att bekänna färg” är årets tema på Stockholm Pride, som startar idag och avslutas med parad på lördag 6 augusti. Idrottsrörelsen deltar sedan 2016 i paraden för att visa att vi vill omsätta vår gemensamma värdegrund och vision i praktiken.

EM-guld i segelflyg till Janne Nordh

(2022-07-15 20:44)
Jan-Ola Nordh, Lidköping, har idag vunnit EM guld i segelflyg efter två veckors tävlande i Litauen. Det blev sju tävlingsdagar där Janne varit oerhört jämn med topp tio placeringar alla dagar utom den sista.

Nyhet från Svenska Flygsportförbundet

Svenskt medaljregn vid VM i pylon racing – två guld och ett brons!

(2022-07-13 19:10)
– Detta har varit min största dröm i elva år nu, säger Emil Broberg när vi når honom efter att VM-guldet individuellt är säkrat. Det blev ett brons då hans pappa Gunnar tog hem bronset, tillsammans med Simon Nyholm säkrade de tre VM-guldet i lag.

Intensiv mästerskapsperiod och svenskar leder både VM och EM

(2022-07-12 21:08)
Son (Emil) leder och far (Gunnar) Broberg är på tredje plats när 12 av 14 omgångar av pylon racing-VM i USA avgjorts. Sverige leder även lag-VM. Vid segelflyg-EM leder Jan-Ola Nordh.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Glädjande att regeringen står upp för demokratisk idrottsmodell

(2022-07-12 14:35)
Riksidrottsförbundet välkomnar regeringens tydliga ställningstagande för en idrottsmodell som håller ihop bredd och elit.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Föreningsidrott för äldre minskar ensamhet, ger lycka och mening

(2022-07-11 13:08)
Två forskningsrapporter visar att äldre i föreningsidrott upplever minskad ensamhet, glädje och mening.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Vill politiken hjälpa idrotten tillbaka?

(2022-07-04 09:22)
Riksidrottsförbundet anordnar två seminarier på onsdagen den 6 juli under årets Almedalsvecka. Du är välkommen på plats i Visby eller att följa seminarierna digitalt.

Nyhet från Svenska Flygsportförbundet

Flygsport erbjuder en föreningswebblösning med hjälp av Sitevision

(2022-07-01 19:16)
Vi kan nu äntligen informera er om att från september kommer vi att kunna erbjuda er föreningar en sajt via Sitevision CMS-molnlösning.

Föreningsenkät kring återstarten

(2022-07-01 19:13)
Vi behöver er föreningars hjälp att svara på en enkät så vi har koll på hur er verksamhet är nu kontar före pandemin.

Allt du behöver veta om SM-veckan sommar i Linköping

(2022-06-28 16:03)
Imorgon drar äntligen SM-veckan sommar i gång. Stjärnor och framtidens stjärnskott samlas i Linköping när ett av Sveriges största, årligen återkommande idrottsevenemang, tar över staden och över 280 nya svenska mästare ska koras i 31 idrotter.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Partiledare snackar idrott – men vad vill de göra?

(2022-06-27 12:17)
Idrottsrörelsen har stor betydelse för ett bra och tryggt samhälle, för att vi ska må bra fysiskt och psykiskt, vara en del av en gemenskap och röra på oss. Det är partierna överens. Men vad vill de göra för att skapa de förutsättningar som behövs?

Resultatet av genomlysningen av IdrottOnline

(2022-06-14 15:10)
Med målet att optimera IdrottOnline för att skapa största möjliga medlemsnytta och erbjuda funktioner i linje med RF/SISU:s digitala strategi inleddes en genomlysning av systemet under hösten 2021.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

RF välkomnar lagförslag mot matchfixning

(2022-06-13 15:48)
Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning och som skulle innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten.

Skräll VM-silver i konstflyg

(2022-06-09 17:40)
Boråsaren Fredrik Widman gjorde i veckan sin internationella premiär vid konstflyg-VM i polska Torun. Hem kom Fredrik med ett VM-silver.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

En välkommen översyn av statens relation till folkbildningen

(2022-06-09 15:40)
Regeringen tillsätter en utredning om styrning och uppföljning av folkbildningen. Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna välkomnar att regeringen lyfter folkbildningens roll i samhället.