Idrottsnyheter

Lättnader för idrotten från 1 juni

(2021-05-12 15:03)
Från 1 juni blir det lättnader för idrotten, meddelar regeringen och Folkhälsomyndigheten. Det gäller bland annat tävling, match och läger för barn, publiktak på upp till 500 personer utomhus och 150 utövare vid tävlingar i skog, på vatten och väg.

Öppet brev till Amanda Lind, Mikael Damberg och Lena Hallengren

(2021-05-07 08:30)
”Vi sprider inte smitta i skogen, på havet eller vägen.” Det skriver ordförandena i sex specialidrottsförbund tillsammans med Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson i ett öppet brev till Amanda Lind, Mikael Damberg och Lena Hallengren.

Nyhet från Svenska Flygsportförbundet

SM-veckan med varmluftsballong ställs in

(2021-05-04 15:10)
Med anledning av rådande situation och pågående coronapandemi har styrgruppen för SM-veckan i Halmstad enhälligt beslutat att ställa in SM-veckan sommar 2021.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

SM-veckan sommar i Halmstad ställs in igen

(2021-05-04 12:00)

Nyhet från Svenska Flygsportförbundet

Gunilla satte tre svenska rekord under Valborg

(2021-05-03 18:55)
Landskronas Gunilla Lundström-Lindell firade Valborg med att putsa tre svenska damrekord. – Det var utmanande väder med kyla och snöskurar, berättar Gunilla.

"Sigge" förbundets nye konsulent

(2021-05-03 17:53)
Möt Flygsportförbundets nye föreningskonsulent, Andreas ”Sigge” Siggelin, som brinner för idrottslivet. – Det är motorn i samhället som aktiverar och ger mening.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Regeringen föreslår öppnande av mer idrott och publik

(2021-04-30 13:29)
Regeringen presenterade idag ett förslag med lättnader för antal deltagare i arrangemang och möjligheter till publik på 500 personer utomhus, som ska gälla från 17 maj om smittläget tillåter. Förslaget ska skickas på remiss.

Riksidrottsstyrelsen föreslår till Riksidrottsmötet den 28–30 maj ett stärkt stöd till specialidrottsförbunden, stärkt elitidrott och satsning på idrott för personer med funktionsnedsättning.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Barn får delta i match eller tävling utomhus

(2021-04-28 14:53)
Folkhälsomyndigheten har beslutat om ändringar i de allmänna råden som möjliggör för barn och unga födda 2002 eller senare att delta i enstaka match eller tävling utomhus. Beslutet gäller från och med idag den 28 april.

RF gratulerar Arne Ljungqvist – 90 år

(2021-04-23 10:09)
Idag den 23 april gratulerar vi Arne Ljungqvist på hans 90-årsdag. Möt Sveriges världskände antidopingprofil i en intervju om hans 50 år långa gärning för en idrott utan fusk.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Riksidrottsstyrelsen föreslår tre nya medlemsförbund

(2021-04-22 14:00)
Riksidrottsstyrelsen föreslår att Svenska Padelförbundet, Svenska Islandshästförbundet och Friskis & Svettis blir nya medlemsförbund i Riksidrottsförbundet. Däremot föreslås avslag för e-sport, funktionell fitness, jiujitsu, bridge och schack.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Förlängda restriktioner och uppmaning att orka hela upploppet

(2021-04-22 13:57)
Gällande restriktioner på grund av pandemin förlängs till 17 maj. Det gäller både Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt begränsningsförordningen, vilket innebär fortsatt max åtta personer vid offentliga tillställningar.

Nyhet från Svenska Flygsportförbundet

– Vi skall skapa Europas modernaste fritidsgård!

(2021-04-21 10:09)
– Vi skall skapa Europas modernaste fritidsgård, säger ordförande Alen Kaljaca. De är nu en del av D.O.I.T. som är ett samarbete mellan RF-SISU Skåne, Rädda Barnen, och skolor i områden i Malmö där föreningsidrotten inte alltid är närvarande.

Centrum för idrottsforsknings rapport Statens stöd till idrotten 2020

(2021-04-19 18:26)
Idag har Centrum för idrottsforskning, CIF, släppt sin årliga rapport av statens stöd till idrottsrörelsen. Rapporten består av tre kapitel och en fördjupande analys “Idrottens riskzoner – om vägar till trygg och trovärdig idrott”.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Fortfarande osäkert om SM-veckan kan genomföras

(2021-04-16 12:19)
Besked om SM-veckan i Halmstad kan genomföras eller inte flyttas fram till 4 maj. Redan nu har beslut fattats att antalet idrotter reduceras och att evenemanget blir utan publik vid ett eventuellt genomförande.