Idrottsnyheter

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Besked om matcher och tävlingar för seniorer under nästa vecka

(2020-05-20 16:51)
Idag onsdag hade RF ytterligare ett möte med Folkhälsomyndigheten. Vid mötet diskuterades möjliga lösningar för att kunna komma igång med matcher, tävlingar och cuper på seniornivå.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Kartläggning hur idrotter drabbas om coronakrisen fortsätter

(2020-05-20 09:30)
Coronakrisen kommer sannolikt ge fortsatt negativa konsekvenser för idrotten under 2020. RF har bett samtliga 72 medlemsförbund bedöma hur deras verksamhet skulle påverkas om vissa av dagens restriktioner och allmänna råd ligger kvar året ut.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Tusentals idrottsföreningar har sökt kompensationsstöd

(2020-05-18 15:00)
4064 idrottsföreningar och 49 specialidrottsförbund har sökt kompensationsstöd för corona från regeringens krispaket som RF fördelar. Flest ansökningar kommer från fotboll, ridsport och innebandy.

Tävlingssanktioner indragna till den 15 juli

(2020-05-18 14:46)
Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer har Svenska Flygsportförbundet beslutat att förlänga de indragna sanktionerna av tävlingar till och med 15 juli 2020. Om detta skall förlängas beslutas senast 1 juli.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Folkhälsomyndighetens besked: Fortsatt stopp för tävling och match

(2020-05-15 10:30)
Folkhälsomyndigheten gav idag besked att det just nu inte är möjligt att ändra de allmänna råden för att öppna för tävling och matcher på seniornivå. RF har fortsatt dialog för att så mycket idrottsverksamhet som möjligt ska kunna genomföras.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Färre unga idrottar – men glädjande många unga ledare

(2020-05-13 09:42)
Antal deltagartillfällen i föreningsidrotten minskar samtidigt som det är glädjande att Gymnastikförbundet, som arbetar aktivt med ledarskap och värdegrund istället ökar. Förbundets egna siffror visar även en ökning av antal unga ledare under 20 år.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Regeringens krispaket till idrotten räcker inte

(2020-05-12 08:00)
Idrottsrörelsen drabbas hårdare av coronakrisen än tidigare beräknat: Minus 1,2 miljarder kronor fram till sista juni, enligt en ny undersökning med 3 000 av Sveriges 19 000 idrottsföreningar.

Förlängt samarbete med Svenska Spel ger 17 miljoner till idrotten

(2020-05-11 10:00)
RF och Svenska Spel förlänger sitt mångåriga samarbete med ett nytt avtal som sträcker sig till och med 31 december 2020. Avtalet är värt 17 miljoner kronor och säkrar viktiga medel till idrottsrörelsen i en svår tid.

Dialog med Folkhälsomyndigheten pågår

(2020-05-08 14:43)
RF har idag med Svenska Fotbollförbundet och Svensk Elitfotboll haft möte med Folkhälsomyndigheten för att diskutera möjligheter och tidsperspektiv för framtida förändringar av gällande allmänna råd. Främst rådet att skjuta upp match och tävling.

EASA har utsett vinnarna i GA Safety Award 2020

(2020-05-07 17:34)
Första priset går till Sebastian Chaumontet för Open Glider Network (OGN). Ett trackingsystem för segelflyg, motorflyg, UL, skärmflyg, drönare m.m.

Coronakrisen kräver uthållighet – tillsammans

(2020-05-07 17:24)
I dag har Sverige och idrottsrörelsen varit i krisläge i nästan två månader. RF vill tacka alla förbund, föreningar och idrottsledare för visad solidaritet i en svår tid – men också uppmana alla att fortsatt och tillsammans vara uthålliga.

Grattis Gillis till svenskt rekord

(2020-05-07 00:07)
Onsdag 6e maj skärmflög Gillis Bengtsson ca 230 km från Ålleberg till kusten norr om Kalmar. Om allt är sin ordning med flight recorder osv är detta nytt svenskt rekord vilket Radiosporten uppmärksammat under kvällen.

Veckans Air sports news

(2020-05-06 23:55)
Titta på veckans världsflygsportnyheter. Polska Air Sports Promotion släpper varje onsdag ett nytt program.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Så ställer föreningarna om under pandemin

(2020-05-05 09:00)
Föreningar landet runt hittar kreativa lösningar för att kunna hålla igång och fortsätta bidra till glädje och folkhälsa på ett säkert sätt. I vår Facebookomröstning svarade 95 procent att deras förening anpassat verksamheten under coronakrisen.

Förre RF-ordföranden Gunnar Larsson har avlidit

(2020-05-04 16:11)
Riksidrottsförbundet har idag nåtts av det sorgliga beskedet att Gunnar Larsson avlidit. Gunnar Larsson var ordförande för Riksidrottsförbundet under perioden 2001–2005.