Idrottsnyheter

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Årets idrottsförening – barns delaktighet och påverkan

(2021-03-02 11:57)
Nu kan vi presentera de fyra finalisterna i Årets idrottsförening, RF:s egen kategori i Folkspels Årets Eldsjäl. Temat i år är barn och ungdomarnas delaktighet och demokratiska rättighet att vara med och påverka sitt föreningsliv.

Nyhet från Svenska Flygsportförbundet

Nu kan du anmäla ombud till förbundsstämman

(2021-02-27 19:54)
På sidan med information inför förbundsstämman hittas nu en länk till att anmäla ombud och gäster.

"Mr Ottsjö" får förbundets guldmedalj

(2021-02-27 19:43)
Lennart Zetterström har under många år varit engagerad i Ottsjölägret och får nu FSF:s förtjänstmedalj i guld. Men han flög inte så mycket själv. – Men jag gladdes med alla som fick sina diamanthöjder. Jag är mer en administratör med flygarhjärta.

Idag får 2000 föreningar besked om ansökt kompensationsstöd

(2021-02-26 14:37)
Under fredagen får 2000 idrottsföreningar besked om summan av kompensationsstöd för perioden oktober–december 2020. Stödet baseras på hur stor förlust som föreningen har gjort i förhållande till sin omsättning. De som drabbats värst får mest stöd.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

På rätt väg – men ytterligare förtydliganden behövs

(2021-02-26 12:09)
RF har idag svarat på regeringens remiss där regeringen föreslår ett nytt regelverk med begränsningar av allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, anpassat efter verksamheternas olika förutsättningar att bedrivas på ett smittsäkert sätt.

2000 idrottsföreningar tilldelas krisstöd

(2021-02-25 10:00)
130 miljoner kronor ges i kompensationsstöd till 2000 föreningar och 31 specialidrottsförbund med distrikt för effekter av corona hösten/vintern 2020. Beslut om stöd finns till och med februari, därefter är regeringens coronastöd 0 kr till idrotten.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Stopp för enstaka matcher eller tävlingar

(2021-02-24 17:14)
Folkhälsomyndigheten har idag fattat beslut att idrottsrörelsen bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. Beslutet grundas på det rådande allvarliga smittläget.

SM-veckan vinter 2024 till Luleå och Boden

(2021-02-24 08:09)
Luleå och Boden får en ny chans att arrangera SM-veckan vinter. Nu är alla formella beslut tagna och det är nu helt klart att det blir Luleå och Boden som tillsammans ska stå värd för SM-veckan vinter 2024.

Förbundets 88:e guldmedalj till Jan Balkedal

(2021-02-22 19:55)
Jan Balkedal har en lång karriär inom ballongflyget med VM- och EM-meriter. Han har också varit verksam som funktionär och PR-man för sporten. – En av mina bästa upplevelser var när jag flög ballongen vid inspelningen av Ingenjör Andrées luftfärd.

Nyhet från Svenska Flygsportförbundet

Flygande läkaren om Covid och flygsäsongen

(2021-02-19 10:28)
Michael Köster är segelflygare och en av de läkare som arbetar mycket med Corona-patienter. Här ger han sin bild av smittoläget just nu och hur flygsporterna kan påverkas under den kommande säsongen.

Indragna tävlingssanktioner

(2021-02-17 22:48)
Med anledning av folkhälsomyndighetens rekommendationer har Svenska Flygsportförbundet beslutat om indragna sanktioner åtminstone t om 15 april 2021.

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Regeringen vill göra pandemilagen mer träffsäker

(2021-02-17 10:29)
Regeringen föreslår att maxantalet vid evenemang ska kunna vara olika beroende på om det är inomhus, inomhus med sittplats, utomhus eller motionslopp. Ändringarna föreslås gälla från den 11 mars, men när smittläget så tillåter.

Nyhet från Svenska Flygsportförbundet

Världsrekord & dubbla VM guld till fallskärmshopparen Nils!

(2021-02-12 00:07)
Nils van der Poel, fallskärmshoppare i Svenska Fallskärmsklubben Aros, satte idag världsrekord när han idag vann sitt andra VM guld på skridsko-VM. Stort grattis Nils!

Nyhet från RiksidrottsförbundetProjekt

Dags att fatta beslut om smittsäkra lopp

(2021-02-11 09:00)
RF skickar idag en skrivelse till socialminister Lena Hallengren om behovet av att få genomföra smittsäkra lopp och tävlingar utomhus i naturen. Regeringen och Folkhälsomyndigheten har på snart ett år inte hittat en reglering som gör det möjligt.

Debatt runt remissen

(2021-02-10 12:51)
Inför förbundsstämman har FSF skickat ut strategin på remiss och det går till den 22 februari att svara på remissen. Remissen debatteras bland annat i Nordic Gliding.