Anatolian Free Flight Cup 2007

05 DEC 2007 15:05
Per Findahl 3:a och Robert Hellgren 6:a på världscuptävlingen som gick i Ankara, Turkiet.
  • Skapad: 05 DEC 2007 15:05

I helgen deltog två av Norbergs Friflygare i världscuptävlingen Anatolian Free Flight Cup, som flögs utanför Ankara i Turkiet.

Den inledande tävlingsdagen flögs de mindre internationella klasserna. Per Findahl och Robert Hellgren flög riktigt bra i klass F1H. Vädret var perfekt, med inledande svag vind som sedan ökade till måttlig. Termiken var inte helt lätt och många tappade tid under dagen. Både Per och Robert höll dock i sitt flygande på bästa sätt och var de enda två som klarade de fem grundstarterna med max flygtid, 600 sekunder. Tredjeplatsen togs av Ismet Yurtseven, Turkiet med tiden 547 sekunder. I den första finalflygningen, som skulle visa sig bli den enda, skulle 3 minuter flygas. Både Per och Robert hittade bra termik, men Robert drog sin modell för hårt i kopplingsögonblicket och missade massor av höjd. Roberts modell landade efter 64 sekunder vilket gav andraplatsen i tävlingen. Per tog hem segern efter en flygning på tre minuter.

Den andra tävlingsdagen flögs de stora internationella klasserna. Svår termik i inledningen av tävlingen gjorde att både Per och Robert tappade tid i grundstarterna i klass F1A. När vinden tog i under slutet av tävlingen fick många tävlande problem med starterna och tappade tid. Per och Robert höll nu i sitt flygande mycket bra och avslutade med maxflygningar. Per blev bästa norbergsflygare med en tredjeplats i tävlingen, Per fick tiden 1229 sekunder. Mikael holmbom, också från Sverige, tog hem segern som ensam med full flygtid, 1260 sekunder. Attila Sekelyhidi, Ungern tog andraplatsen med tiden 1237 sekunder. Roberts tid räckte slutligen till en sjätteplats.