Ännu en World Cup seger för Per i Australien

02 APR 2013 09:12
Australiens andra världscuptävlingen i friflyg, AFFS championships, flögs i Narrandera Australien under torsdag-fredag. Torsdagens 7 grundstarter var verkligt tuffa.
  • Skapad: 02 APR 2013 09:12

Tävlingen började med vind runt 4m/s och 7 grader. Under dagen så värmde solen på bra och termiken blev verkligen svårmanövrerad. Vinden ökade rejält under dagen och den turbulenta och svårbemästrade termiken gjorde att många tappade tid. Per Findahl från Norbergs Flygklubb flög mycket säkert under dagen och överlevde de sju svåra grundstarterna utan missar. Till finalen som flögs fredag morgon hade även Vasily Beschasnyy, Ukraina tagit sig. Per kopplade först av de båda och fick till en mycket bra flygning som landade strax efter sex minuter , Vasily flög strax under fem minuter, så Pers andra världscupseger i Australien var säkrad. Med de två segrarna under veckan är Per nu uppe i ledning i världscupen i klass F1A.