Blåsigt UT på Ölands Stora Alvar

13 OKT 2008 07:30
Norbergs Flygklubb stod som arrangör när den andra uttagningstävlingen av fyra till friflyglandslaget 2010 flögs på Ölands Alvar i helgen. Vädret var svårt med hård vind som gjorde att tävlingsutrustningen i form av modellerna tog mycket stryk vid landningarna på det karga Alvaret.
  • Skapad: 13 OKT 2008 07:30

Resultatlistan från Öland 2008

I F1A deltog Robert Hellgren och Per Findahl från Norbergsklubben. Både Robert och Per inledde tävlandet på bästa sätt med varsin säker maxflygning i första grundstarten. Oskar Findahl och Bror Eimar tävlande för Norbegs Flygklubb i klass F1B. Inledningen av tävlingen gick bäst för junioren Oskar som maxade i första starten, medan Bror missade lite tid. Per hade otur och fick sin modell förstörd i landningen i första start och fick flyga med en reservmodell resten av tävlingen. Oskar fick problem med propellern på sin modell och missade tid i sin andra grundstart. Även Bror fick skador på sin modell och fick reparera med reservdelar från en annan modell. Resten av tävlingen var lite motig för norbergsflygarna med flera skador och reparationer efter hårda landningar. Den som flög bäst genom hela tävlingen med hela modeller och säkra flygningar var Robert som vann klass F1A klart på tiden 861 sekunder. Per tog sig samman efter problemen i början av tävlingen och lade beslag på andraplatsen bara några sekunders marginal före Mikael Holmbom från Matfors.

I klass F1B avslutade Bror Eimar tävlingen på bästa sätt med tre säkra maxflygningar efter två missar i början av tävlingen. Brors tid räckte slutligen till tredjeplatsen. Oskar fick en del skador på sin modell i slutet av tävlingen och missade därför den sista grundstarten. Segrade i klass F1B gjorde Thorvald Christensen, Malmö, med den enda maxtiden i samtliga grundstarter för dagen, tvåa blev Gunnar Wivardsson, Matfors.

Nu när hälften av uttagningstävlingarna flugits ligger Per Findahl, Robert Hellgren och Bror Eimar med i landslaget till EM 2010, ett EM som flygs i Ankara, Turkiet. Fortsättningen av landslagsuttagningen flygs i början av 2009.