Bror segrare på Holiday on Ice 2008

20 MAR 2008 14:33
Holiday on Ice flögs på Mjösa lördagen den 15 mars. Norbergs Flygklubb fick med sig många fina resultat från grannlandet!
  • Skapad: 20 MAR 2008 14:33

Ange alt-text här. Ange alt-text här.

Vänstra bilden: Norbergs Flygklubbs finalister, Oskar Findahl, Bror Eimar, Per Findahl och Robert Hellgren. Högra: Ulf Edlund

På sjön Mjösa utanför Gjövik i Norge hölls Norges Världscuptävling i friflyg, Holiday on ice, den gångna helgen. Vädret var superbt med svaga vindar och solsken. Därtill perfekt underlag på isen gav tävlingar med mycket hög kvalitet. Tävlingen samlade deltagare från totalt tolv nationer. Norbergs Flygklubb hade med fem tävlande, två i klass F1B och tre i klass F1A.
     Norbergsflygarna flög mycket starkt under de fem grundomgångarna och fick med fyra tävlande till finalflygningarna.
     I klass F1A lyckades Per Findahl och Robert Hellgren ta sig till den första finalflygningen där fem minuter skulle uppnås. Hela 34 tävlande klarade alla grundstarterna och gick vidare till finalen. Robert missade 15 sekunder och hamnade på elfte plats. Per fick till den bästa flygningen i den första finalen och klarade femminutersgränsen, men ytterligare tre tävlande lyckades nå fem minuter så avgörandet kom i den andra finalflygningen där sju minuter skulle uppnås. Här lyckades Per hitta luft nog för en flygning på 321 sekunder vilket räckte till en tredjeplats. Vann gjorde Mikhail Kosonozhkin, Ryssland, med en flygning på 339 sekunder.
     I klass F1B klarade både Oskar Findahl och Bror Eimar alla grundstarterna och gick vidare till den första finalflygningen där sju minuter skulle flygas. Oskars fick till en bra flygning i den hårda konkurrensen och tog en meriterande femtondeplats i seniortävlingen med tiden 262 sekunder. Oskars starka resultat gav dessutom segern i juniortävlingen. Bror Eimar från Norbergsklubben lyckades med en vass flygning på 387 sekunder. När tiderna sammanställts så visade det sig att Bror och Alexander Andriukov, USA, hade samma tid. Detta gav en ny finalflygning om förstaplatsen. Nu skulle nio minuter uppnås. Bror gjorde en helt fantastisk flygning och vann klart med tiden 455 sekunder att jämföras med Alexanders 386 sekunder.
     Många fina poäng i Världscupsammandraget till Norbergsklubben alltså. Världscuptävlingarna fortsätter nästa helg med tävlingar i Matfors, Sverige.