Fina Norbergsframgångar på Holiday on Ice i Norge

21 MAR 2012 11:44
När Världscupen fortsätter med tävlingar i Skandinavien så inleds de med Holiday on Ice som avgörs på Mjösas is utanför Gjövik. Norbergs FK hade 6 flygare på plats, i F1B Bror Eimar och i F1A Per & Oskar Findahl, Christopher Wittler, Kosma Huber och Robert Hellgren.
  • Skapad: 21 MAR 2012 11:44

Resultatet från Holiday on Ice

Ställningen i den totala världscupen hittar du här!

Tävlingen hade som ofta fint väder, detta år dock med mindre inslag av solsken. Tyvärr kom det lite regn mot slutet av tävlingen, men inget som kunde störa Norbergsflygarna.

Kosma hade oflyt i den andra grundflygningen och missade endast 5 sekunder, detta gav honom en slutplacering som 31:a.

Till femminutersflyoffen i F1A hade hela 29 flygare kvalificerat sig till, utav startfeltets 36 startande. Både Oskar och Christopher gjorde fina flygningar, men deras tider räckte tyvärr inte till 5 minuter, Christopher slutade på en 2:a plats bland juniorerna, och 26:a bland seniorerna. Oskar segrade i juniorklassen och slutade som 17:e man i seniorklassen.

Det var 12 personer som flög 5 minuter och gick vidare till sjuminutersflyoffen. Däribland Per och Robert. Segrade gjorde Tysken Thomas Weimer, ände man att flyga sju minuter. 2:a blev tillslut Robert, som fick ihop 6.24 och Per slutade som 3:a på tiden 6.19.

I klass F1B var det 14 personer som gick till flyoff utav 22 tävliande. Segrade gjorde Bror som endast missade 10 sekunder på maxtiden som var satt till sju minuter. Två blev Walt Ghio från USA på tiden 6.30 och tre blev Russell Peers från England på tiden 6.01.

Detta var det första deltväningen i ICEMAN 2012, här hittar du information och resutat från Iceman.

Nästa tävling i Iceman och i Världscupen är Matfors VTI.