Fina Norbergsplaceringar på Gagnefträffen 2009

14 SEP 2009 09:35
Friflygarna i Norbergs Flygklubb flög den näst sista tävlingen för säsongen i lilla friflygcupen i Gagnef i lördags. Klubben hade ett helt gäng tävlande på plats för att försvara Norbergs färger.
  • Skapad: 14 SEP 2009 09:35

Bilden: Oskar Findahl, Daniel Åsberg och Henrik Westén med sina Katapultmodeller.

Resultat från Gagnefträffen 2009

Dagen började på bästa sätt med suveränt flygväder, näst intill vindstlla och svag termik. Några regnskurar kom under dagen, men vinden var hela tiden svag och flygvädret mycket bra.

Norbergs nyförvärv, Daniel Åsberg och Henrik Westén visade framfötterna rejält med fina flygningar i den lilla segelmodellklassen F1H och i katapultmodellklassen KPG. Daniel flög mycket säkert hem segern I KPG efter mycket fina flygningar dagen igenom, Henrik slutade på fjärde plats. I F1H hade Daniel och Oskar Findahl en fajt om seger in till sista start. Oskar visade sin rutin i den sista grundstarten och valde ett mycket bra starttillfälle och maxade. Maxen räckte till seger för Oskar i klass F1H juniorer, Daniel lade beslag på tredjeplatsen.

I klass F1H seniorer flög två tävlande full flygtid under grundomgångarna, Per Findahl Norberg och Lars Larsson tävlande för Sländan utanför Lidköping.

Den första finalflygningen där tre minuter skulle flygas klarade båda. Den andra finalflygningen på fyra minuter visade sig avgörande. Båda flygarna kopplade modellerna i samma luft men Pers modell låg redan från början högre än Lars modell. Lars modell tog mark efter 2.22, Pers modell landade på 2.42. Alltså ytterligare en seger till Norbegs Flygklubb.

Nästakommande helg flygs finalen i den lilla friflygcupen utanför Kumla, då kommer Norbergsklubben att satsa hårt för att ta hem flera titlar i cupen.