Fina framgångar för Norberg även på Matfors VTI

21 MAR 2012 12:23
Norbergsflygarna följde upp helgens tävling i Norge med en bra insatts på Matfors VTI i Sundsvall i tisdags. Norberg hade samma flygare på plats i Sundsvall. Per & Oskar Findahl, Christopher Wittler, Kosma Huber och Robert Hellgren i F1A och Bror Eimar i F1B.
  • Skapad: 21 MAR 2012 12:23

Resultat från tävlingen

Ställningen i den totala världscupen hittar du här!

Vädret var liktsom i Norge bra, ingen sol men heller inte mycket vind. Men under en timme drog det förbi ett snöoväder, som gjorde att tävlingen hade en 30 minuters paus, för att sedan dra igång igen när snö dragit förbi.

Kosma hade även denna tävling otur, denna gång var det en skada på modellen som uppstod i den tredje flygningen som han tyvärr inte upptäckte som gjorde att han tappade ca 20 sekunder i den fjärde starten.

Även Bror tappade tid under grundomgångarna, Brors modell hamnade i turbulens, vilket gjorde att modellen inte flög rent och tog mark före maxtiden uppnåtts.

Övriga Norbergare gick till flyoff, och första finalen skulle 5 minuter flygas. Totalt var det 10 flygare som gick till flyoff utav 14 startande. Tyvärr missade Christopher 10 sekunder i den första finalen tillsammans med två flygare till. 7 personer gick vidare till 7 minuters flyoffen och endast två personer klarade av att flyga maxtiden, Per Findahl och Mikhail Kosonozhkin från Ryssland. Robert Slutade på en 3:e plats med tiden 6.41 min och Oskar slutade på en 7:e plats med tiden 4.57 min. Oskar vann även juniorklassen och Christopher slutade 2:a.

I den sista flyoffen skulle 9 minuter flygas, Per kopplade sin modell först varpå Mikhail valde samma luft som Per vilket gjorde att modellerna flög tillsammans under hela flygningen. Pers modell tog mark först och Mikhails modell flög 25 sekunder längre. Så Per slutade på en fin 2:a plats och vinnare blev Mikhail.

I klass F1B slutade Bror på en 5:e plats efter missen, segrade gjorde Göran Trogen från Gagnef efter att flugit 4.10 i 5 minuters flyoffen. Två blev Viktors Rosonoks från Lettland, 3:a blev Michael Dalin från Matfors.

Detta var det andra deltväningen i ICEMAN 2012, här hittar du information och resutat från Iceman.

Iceman: Per och Robert ligger i delad ledning efter de två första tävlingarna i klass F1A. För juniorerna leder Oskar före Christopher.

I klass F1B leder Bror före Viktors Rosonoks inför den sista tävlingen.

Den sista tävling i Iceman är Bear Cup till helgen.