Finalen i Lillafriflyg-Cupen 2008

02 OKT 2008 13:00
Årets upplaga av Lilla Friflyg-Cupen är nu över, slutresultatet finns under länken här nedan. Norberg hade hela fem tävlande med under årets Cup!!
  • Skapad: 02 OKT 2008 13:00

Sultställningen i Lilla Friflyg-Cupen 2008

Den 22 september deltog Norbergs Flygklubbs friflygare i finalen i Lilla Friflygcupen som arrangerades av Gagnefs Flygklubb. Tävlingsplatsen var åkermark utanför Kumla, vädret var perfekt och bidrog till mycket lyckade tävlingar.

Under lördagen flögs finalen i Lilla Friflygcupen, en cup som började i februari. De mindre nationella och internationella klasserna har ingått i cupen. Den sista tävlingen för året var speciell så tillvida att den flögs som en landskamp mellan Norge och Sverige, en liten extra krydda till avslutningen. Norbergs Flygklubb höll sig väl framme och Oskar Findahl tog hem juniorsegrar i två klasser i den totala cupen, klass F1H och KPG. Per Findahl tog hem tredjeplatsen i den sista deltävlingen i klass F1H och även tredjeplatsen i cupen. Per ingick även i det svenska laget som vann över Norge i landskampen.