Fina placeringar på Friflyg VM i Mongoliet

31 JUL 2015 13:55
Friflyg VM är över gör denna gång. Det blev riktigt tuffa tävlingar med riktigt utmanande väder.
  • Skapad: 31 JUL 2015 13:55

Reslutat från Friflyg VM

33 nationer var på plats för att slåss om medaljerna. I F1A klarade två av tre svenskar sig till finalen. Både Anders Persson (Malmö) och Per Findahl klarade femminutersfinalen och tog sig vidare till sjuminutersfinalen. Tyvärr låg solen precis i vindriktningen så det var omöjligt att genomföra finalen på kvällen på grund av problem med sikten. Det blev istället en tiominutersfinal morgonen därpå. Det blev tyvärr lite lotteri med så många flygare i sista finalen eftersom det redan på morgonen fanns lite svag termik. Per gjorde i alla fall en perfekt flygning, men fick ingen termikhjälp. Han modell landade efter 6,01 och det räckte till en femteplats. Per är grymt nöjd med flygandet men hade naturligtvis hoppats att det skulle räcka till en medalj. Anders flög lite kortare tid men han fick ändå sin bästa VM placering någonsin med en 8,e plats. Per tycker laget flugit grymt bra i det slitiga och svåra vädret, stolt lagledare ! Ett enormt tack till Oskar, vilken klippa till hjälpare !
I klass F1B hade vi Bror Eimar med i laget. Bror blev enda svensk att ta sig till final. I femminutersfinalen sprängde Bror en motor och vi missade den första termikblåsan. Sedan blev vädret svårare och vi flög troligen för tidigt i luften vi valde vilket resulterade i att Bror missade. Det var synd eftersom Bror flugit mycket bra innan VM, det hade varit spännande att få se honom i sista finalen.
Så jag tycker att vi två flygare från Norbergs flygklubb kan känna oss stolta över resultaten, det har varit ett svårfluget VM och vi har flugit bra.
F1A titeln gick till Israel och F1B titeln till Mongoliet.