Friflyg SM 2018

04 MAR 2018 10:46
Norbergs Flygklubb arrangerade Svenska Mästerskapen i Friflyg på sjön Tämnaren utanför Uppsala i lördags.
  • Skapad: 04 MAR 2018 10:46

Resultat SM 2018
Resultat Uppsala VT -18

Vädret var perfekt med svaga vindar och lagom med snö på isen. Sjön Tämnaren är perfekt för friflygtävlingar, stor, rund och grund.

Nu blev det bara tävling i klass F1A då F1B och F1C hade för få deltagare.
I F1A tävlingen tappade Kosma Huber lite tid i första starten, Robert Hellgren och Per Findahl flög fullt. Vädret var stabilt och Norbergsflygarna fortsatte maxa i resterande grundstarter. Det blev slutligen final mellan tre flygare, Per, Robert och Per Johansson, Mfk Malmen. Maxtiden sattes till sju minuter. Per J kopplade först, sedan Robban som missade sin urkoppling lite. Per F kopplade sist med en hög start. Segrande ur striden, och således också Svensk Mästare i Klass F1A, blev Per Findahl med enda maxtiden i finalen. Silvret gick till Robert och bronset till Per J.