Holiday on Ice 2011

14 MAR 2011 16:37
Årets upplaga av världscuptävlingen Holiday on Ice flögs i helgen på Mjösa utanför Gövik i Norge. Norbergs Flygklubb hade 7st tävlanden med sex tävlande i klass F1A, dessa var Oskar & Per Findahl, Robert Hellgren, Kosma Huber, Daniel Åsberg & Henrik Westén och en tävlande i klass F1B, Bror Eimar.

• Skapad: 14 MAR 2011 16:37

Resultat från Holiday on Ice

Resultat Smalliday on Ice

Vädret under dagen var väldigt fin, sol och lite vind, men detta gjorde att vädret var mycket svårbedömt. Norbergsflygarna gjorde det mycket bra i den första grundstarten då samtliga flög full tid trots att det var svårt tidigt på morgonen. Även när den andra perioden avslutades hade samtliga Norbergsflygare full tid. I den tredje perioden började det bli mer rörigt i luften och skillnaden mellan bra och dålig luft blev större vilket tyvärr Daniel fick bevittna när hans modell landade 10 sekunder innan full tid, övriga Norbergsflygare lyckades bra i denna start.

Daniels otur fortsatte med att hans flygplan gick sönder och han blev tvungen att använda ett reservplan och han fortsatte tyvärr då att missa i de två sista perioderna. För de andra norbergarna gick den fjärde perioden bra trots det svårbedömda vädret, i den sista perioden missade även Robert lite tid, hans flygplan blev stört i den turbulenta luften och tog mark 2 sekunder från full tid, retsamt att missa så lite i den sista perioden. Resterande Norbergare flög full tid och gick till flyoff (final).

Till flyoffen hade endast 11 personer tagit sig utav 43 startande, detta vittnar om att det varit en svår tävling. Robert tog den första platsen utanför flyoffen med sina 2 missade sekunder, alltså en 12:e plats. Daniel slutade 30:e i seniorklassen och 4:a i juniorklassen.

Precis innan flyoffen startade började vinden att öka, vilket gjorde att det blev lite trixigare än under grundomgångarna. Det var endas en person som flög full tid, 300sekunder Mikhail Kosonozhkin från Ryssland, även tvåan var från Ryssland, Sergey Makarov 299 sekunder.

Av Norbergarna lyckades Kosma bäst och knep en 3:e plats med 295 sekunder, Oskar slutade 4:a men segrade i juniorklassen. Per slutade delad 5:a och Henrik slutade 9:a och tog en andra plats bland juniorerna.

I klass F1B vann Alexander Andriukov från USA med tiden 366 sekunder och två blev Tonu Luman från Estland med 239 sekunder. Bror Eimar slutade 9:a med 305 sekunder.

Nästa tävling för Norbergsflygarna är Matfors VT som avgörs tisdagen den 15 mars, sedan bär det av till Finland till helgen 19 mars för ännu en Världscuptävling.