Jonas är Sveriges bästa F3K-flygare (Fagersta-Posten)

12 SEP 2012 15:41
Jonas Ekman vann SM i F3K-klassen och tog en av de tre eftertraktade platserna i seniorlandslaget 2013. Hemmaflygaren Oskar Findahl slutade tvåa i juniorklassen.

I helgen arrangerade Norbergs FK SM i F3K-klassen, på Bålsjöfältet – klubbens första SM-tävling på hemmaplan.

• Skapad: 12 SEP 2012 15:41

Foto: Fredrik Tacacho

Till artikeln som PDF

18 flygare gjorde upp om SM-bucklan – och om platserna till senior- och juniorlandslaget 2013

– Det flöt på väldigt bra och vi fick bra kritik i efterhand, säger Robert Hellgren, från Norbergs FK, som var en av funktionärerna under SM-helgen.

Lördagen bjöd på tuffa förhållanden med turbulens och hård vind. Till söndagen hade vinden mojnat men termiken var ändå lurig.

– Det var utslagsgivande väder både på lördagen och söndagen vilket är bra på en uttagningstävling.

På seniorsidan var det Jonas Ekman, Örebro, som behärskade vindarna bäst. Han vann före Sören Svantesson, Herrljunga och Peter Jubel, Stockholm.

Dessa tre kommer att representera Sverige i F3K-klassen under 2013.

– Det var väl en sex sju stycken som gjorde upp om platserna. Det var ganska tajt på slutet.

Jonas Ekman vann nio av de 14 starterna i tävlingen i sin grupp.

Juniorklassen vanns av Stefan Brebäck, Stockholm, före Oskar Findahl, Norbergs FK.

Men Stefan Brebäck blir ensam i juniorlandslaget i och med att Oskar Findahl blir senior nästa år.

Andreas Proos, från Gustafs, blev bäste NFK-flygare på en niondeplats.

Fredrik Tacacho
Reporter, Fagersta-Posten