Lag EM-Guld i Friflyg !!

27 JUL 2010 13:10
Under veckan som gått har Europamästerskapen i Friflyg avgjorts i Kirklareli i Turkiet.

Det svenska F1A laget lyckades mycket bra och tog hem lag EM-Guld ! Laget bestod av Robert Hellgren och Per Findahl från Norberg samt Mikael Holmbom (Matfors).
  • Skapad: 27 JUL 2010 13:10

Till mästerskapets hemsida

Klass F1A flögs under fredagen och det svenska laget flög som enda lag full tid och hade samtliga tre tävlanden med i finalen. Där lyckade Per bäst och slutade på en 7:e plats, Robert slutade på en 10:e plats utav 76 startande. Per och Robert flög i samma luft under finalen, som tyvärr inte räckte enda fram till pallen denna gång.

Väder under dagen var svårfluget med starka vindar och svårbedömd termik, det kunde man se då endast 18 personer gick till final. Tävlingen vanns utav Bulgaren Nikolay Nikolov.

Norberg hade även en deltagare i klass F1B, Bror Eimar som slutade på en 14:e plats, där tog det svenska laget hem en 5:e plats.

Under nästkommande veckan har Sverige ett juniorlandslag på plats i Rumänien för Junior VM, det laget består utav enbart Norbergs killar, Oskar Findahl, Daniel Åsberg och Henrik Westén.

Robert, Sofia, Mikael & Per Robert Hellgren Prispallen