Lag Guld vid Junior VM i Friflyg

04 AUG 2010 19:30
Under gårdagens Junior VM lyckades det Svenska juniorlaget i F1A (segelklassen) flyga mycket bra och tog hem lagsegern. Med två man Daniel och Oskar i flyoffen (finalen) och Henrik med 49 tappade sekunder. (På bilden ses grabbarna med mindre modellplan i klass KPG.)
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:18

Till resultatet

Norbergsgrabbarna tog alltså Lag Guld i Junior VM i Friflyg i Salonta i Rumänien.

Grabbarna flög mycket bra under dagen, endast Henrik tappade tid under de sju grundomgångarna, han tappade 49 sekunder i den sjätte starten. Men trots detta tog alltså Norbergsgrabbarna Lag Guldet!

Den som lyckades bäst var Daniel som slutade på en fin sjätteplats och Oskar på en niondeplats!

Fyra man tog sig till sjuminutersflyoffen och den som lyckades bäst var Ryssen Denis Sinskiy som blev årets Junior Världsmästare i klass F1A!

Idag flögs klass F1B (gummimotorklassen), där hade Sverige endast Oskar Findahl. Oskar flyg likt igår mycket bra och kom till flyoffen, där Oskar flög mycket bra och fick ihop 4 min och 13 sek. Bland de 10 piloterna som kom till flyoff räckte Oskars tid till en fin 5:e plats!