Memorijal Vilima Kmocha, Kroatien

29 JUL 2008 07:47
Förra helgen flögs Kroatiens Världscuptävling i friflyg, Memorijal Vilima Kmocha, strax utanför staden Korenica. Vädret för tävlingen var perfekt, svag vind, sol och temperaturer på cirka 30 grader. Norbergs Flygklubb hade Per Findahl på plats för deltagande i tävlingen.
  • Skapad: 29 JUL 2008 07:47

Trots en ganska elak förkylning lyckades Per genomföra tävlingen. De inledande grundstarterna flögs i svag vind och termiken var verkligen svårbedömd. Många tävlande tappade tid trots att luften såg ut att bära i början av flygningarna. Per höll ihop flygandet bra med säkra maxflygningar trots att kroppen inte riktigt ville vara med. I de två sista grundstarterna ökade vinden markant och Pers sjätte flygning slutade i toppen av ett träd. Efter trädklättring och en lång hämtning klarade Per även den sista grundstarten och var klar för finalen. Bara åtta tävlande hade klarat alla grundstarter, vilket visade att det var svårt under dagen. I femminutersfinalen flög Per sent och missade starten något. Pers modell var också lite snålt trimmad för vädret som var och flög inte perfekt. Detta sammantaget gjorde att modellen tog mark 20 sekunder kort till fem minuter. Fyra tävlande klarade fem minuter och Kroatien fick en hemmaflygare på första plats efter en fin sjuminutersflygning. Pers tid räckte slutligen till en femteplats i tävlingen. Per leder fortfarande den totala världscupen efter helgen. Nästa helg flyger två Norbergsflygare i Världscupen i Kiev, Ukraina. Oskar Findahl flyger tävlingen som uppvärmning inför junior VM och Per Findahl försöker hålla i sin ledning i den totala världscupen i klass F1A.