Norbergs FKs Flygare i Världscupen 2011

04 NOV 2011 08:47
Världscupen i friflyg har avslutats för säsongen med tävlingar utanför Bern i Schweiz. Det blev flera omkastningar i resultaten i toppen. I klass F1A behöll Mikhail Kosonozhkin, Ryssland ledningen i totalen genom vinst i sista tävlingen. I klass F1B tog sig Alexander Andriukov, USA förbi Bernd Silz, Tyskland med seger i tävlingen i Bern. I klass F1C segrade årets Världsmästare Evgeny Verbitsky, Ukraina också han efter seger i den avslutande tävlingen.
  • Skapad: 04 NOV 2011 08:47

På kortet: Några av Norbergs Världscupflygare, här vid junior EM i somras, Tereza Vojsepka, Per Findahl, Daniel Åsberg, Henrik Westén och Oskar Findahl.

För Norbergs friflygare har det varit en bra säsong med många stabila resultat, men vi har ingen pallplacering i någon av totalcuperna detta år.

Toppresultaten samt resultat för Norbergs friflygare i den totala Världscupen i klass F1A:

1 Mikhail Kosonozhkin, Ryssland

2 Roland Koglot, Slovenien

3 Yuri Titov, Ryssland,

5 Per Findahl 144 poäng, två delsegrar och två andraplatser.

26 Kosma Huber 87 poäng, en andraplats, en tredjeplats och en elfteplats.

45 Oskar Findahl 67 poäng, en tredjeplats, en fjärdeplats och en femtondeplats.

58 Henrik Westén 60 poäng, en fjärdeplats och två niondeplatser.

143 Robert Hellgren 32 poäng. en åttondeplats och en tolfteplats.

287 Nikol Huber 14 poäng, en tolfteplats

Pers delresultat kom från seger i Krka Cup, Slovenien, seger i Matfors VT international, Sverige, andra plats på Bear Cup, Finland och andraplats i Anselmo Zeri memorial contest, USA. Näst bästa norbergare blev Kosma Huber på 26 plats. Kosmas delresultat kom från en andraplats i Matfors VT international, Sverige tredjeplats i Holiday on ice, Norge och 11 plats Free flight holiday, Ukraina. Tredje norbergare blev Oskar Findahl på 45 plats. Oskars delresultat blev trea i Matfors VT international, Sverige, fyra i Holiday on ice, Norge och 15 plats i Nordic Cup, Danmark. 58 plats togs av Henrik Westén med en fjärdeplats i Matfors VT international, Sverige, nionde plats i Bear Cup, Finland och niondeplats i Holiday on ice, Norge. 143 plats togs hem av Robert Hellgren efter en åttondeplats i Nordic Cup, Danmark och en 12 plats i Holiday on ice, Norge. Nikol Huber lade beslag på 287 plats efter en 12 plats i Nordic Cup, Danmark.

I juniorernas Världscup i klass F1A blev Norbergs resultat följande:

8 Oskar Findahl 140 poäng, två delsegrar och en andraplats.

11 Henrik Westén 130 poäng, en delseger och två andraplatser.

44 Nikol Huber 31 poäng, en tredjeplats.

50 Daniel Åsberg 30 poäng, en tredjeplats.

Oskar tog sina två delsegrar i Holiday on ice, Norge och Matfors VT international, Sverige. Andraplatsen kom på Bear Cup i Finland. Henrik tog sin delseger i Bear Cup, Finland och sina två andraplatser i Matfors VT international, Sverige och Holiday on ice, Norge. Nikol tog sin tredjeplats i Nordic Cup, Danmark och Daniel Åsberg tog sin tredjeplats i Bear Cup, Finland.

I den totala Världscupen i gummimotorklassen F1B blev toppresultaten samt Norbergs resultat följande:

1 Alexander Andriukov, USA

2 Anatoli Ribchenkov, Georgien

3 Bernd Silz, Tyskland

9 Bror Eimar 138 poäng, två delsegrar och en tredjeplats.

41 Oskar Findahl 77 poäng, en delseger och en fjärdeplats.

Brors delsegrar kom under Embalse Cup, Argentina och Nordic Cup, Danmark. Tredjeplatsen kom i Matfors VT international, Sverige. Oskars delseger kom I Swedish Cup, Sverige och fjärdeplatsen under Nordic Cup, Danmark.

I juniorernas Världscup i klass F1B slutade Oskar Findahl på tionde plats efter två delsegrar, en seger under Nordic Cup, Danmark och en delseger under Swedish Cup, Sverige.

Kort om Världscupen 2011:

Totalt har det arrangerats 54 tävlingar under året, tävlingarna har varit spridda över hela världen, Norbergs flygklubb har haft tävlande med i totalt 14 deltävlingar arrangerade av 11 olika länder. Längsta resorna för Norbergsflygarna har varit till Argentina och USA. De tre främsta resultaten för varje tävlande räknas in i slutresultatet. Vinst i en deltävling ger 50 poäng, tävlingar med många deltagare ger dessutom bonuspoäng.