Norbergs Flygklubbs Klubbmästerskap 2009

03 OKT 2009 18:00
Norbergs Flygklubb hade under lördagen den 3:e oktober sitt Klubbmästerskap. Det blev en trevlig avslutning på säsongen med svårflugna förhållanden men i övrigt fint. Vi avslutade med korvgrillning och prisutdelning!
  • Skapad: 03 OKT 2009 18:00

Resultat från NFKs Klubbmästerskap

Huvudklassen var KPG (Katapultglidare som skjuts upp med gummisnodd), men vi flög även HKG (Hand Kast Glidare) och F1H (modell som dras upp med lina).

I huvudklassen (KPG) lyckades Henrik Hellgren bäst med en mycket fin flygtid på 263 sekunder! Tvåa blev Robert Hellgren på 215 sek.

Bästa junior blev Oskar Findahl som även slutade på 3:e plats i seniorklassen. Oskar flög 181 sek, 2:a bland juniorerna blev Henrik Westén på 143 sek, 3:a Daniel Åsberg 131 sek. 4:a blev Olle Öberg som fick ihop 92 sek.

Övriga seniorer som deltog i KPG var Göran Larsson som slutade 4:a på 172 sek, 5:a Martin Hellgren 153 sek och 6:a Per Findahl som fick ihop 150 sek.

I HKG vann Per Findahl på 159 sek, 2:a Robert Hellgren 148 sek och 3:a Martin Hellgren på 82 sek.

F1H klassen blev en jämn historia. Oskar Findahl gick segrande ur striden på full tid 180 sek (3 x 60). Robert Hellgren slutade även här 2:a med en missad sekund (179sek), Göran Larsson tog hem 3:e platsen med 162 sek.

Sedan blev det jämnt igen, 2:a bland juniorerna och 4:a totalt slutade Daniel Åsberg på 129 sek, 1 sekund efter kom Henrik Westén på 128 sek. 6:a blev Per Findahl på 126 sek och 7:a blev Olle Öberg på 78 sek.

Klubben bjöd samtliga flygare och anhöriga på korv, kaka, dricka och kaffe under dagen. Tävlingen avslutades med en prisutdelning.

Oskar Findahl & Henrik Westén Daniel Åsberg

Klubben vill tacka samtliga juniorer, föräldrar samt syskon för denna härliga dag och detta fina flygår. Vi hoppas se samma ansikten och förhoppningsvis även nya under nästkommande säsong.

Nästa event är Norbergsträffen som arrangeras på Noren februari/mars 2010.

Men innan dess är ni självklart välkomna att bygga nya modeller inför nästa år i klubbens bygglokal. Varje torsdagkväll är det aktiviteter där, bara att gå dit och bygga, få hjälp och tips med dina modeller!