Norbergsframgångar på Swedish Cup i Skåne

13 JUL 2009 16:01
Fina framgångar av Norbergs flygare vid förra helgens världscuptävlingar i skåne. Robert Hellgren tog hem silver medaljen och Oskar Findahl tog hem segern i juniorklassen.
  • Skapad: 13 JUL 2009 16:01

Resultlista och Bilder

Under helgen 4-5 juli arrangerades två världscuptävlingar på Rinkaby övningsfält söder om Kristianstad i Skåne. Den första tävlingen, Swedish Cup arrangerades av delvis Norbergare och flögs i mycket fint väder. Sol och 2-4 m/s, men vädret av mer svårfluget än det verkade, många av de ca 90 startande i alla klasser gjorde något misstag.

Det ledde till att endast sju tävlnade i F1A och sju i F1B tog sig till finalen (flyoff). Robert Hellgren blev ensam svenks i flyoffen tillsammas med sex andra tävlande. Robert hittade mycket fin luft halvvägs in i den 10 minuter långa finalperioden. Robert kopplade loss sin modell i den valda luften, vilket ledde till att även 3 andra tävlanden valde samma luft som Roberts flygplan redan flög i. Bland dessa 3 var vinnaren Rene Lindberger från USA vars modell tog vara på den bra luften bättre än Roberts modell gjorde. Men hans tid räckte till en mycket fin andraplats. Trea blev junioren Anrijs Plume, Lettland. Per Findahl blev till slut åtta efter några missade sekunder i den första grundflygningen.

I klass F1B hade Norberg med Bror Eimar och junioren Oskar Findahl. Bror slutade likt Pelle på en åttånde plats efter några missade sekunder. Oskar tog hem segern i juniorklassen, 1 sekund före Jurijs Ancans, Lettland. Oskar slutade på en 14:e plats i seniorklassen. Vann seniorklassen i F1B gjorde Tysken Bernd Silz.

På söndagen avgjordes den Danska världscuptävlingen Nordic Cup. Redan på morgonen blåste det 5 m/s och strax efter kom de första regnstänken. Bäste Norbergare blev även här Robert Hellgren som slutade på en 15:e plats efter några missade sekunder i en av grundomgångarna. Per och Oskar Findahl valde att avbryta tävlingen efter några missar då det stundande Världsmästerskapet står för dörren.