Norbergsträffen 2010

17 FEB 2010 10:00
Snart är det dags för årets upplaga av Norbergsträffen 2010. Vi kommer att flyga tävlingen nu på SÖNDAG!
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:12

Läs inbjudan

Vi kommer att flyga tävlingen nu på SÖNDAG, vi väljer alltså att använda reservdagen pga. den vissna väderprognosen på lördag samt att Gagnef bara kan komma på söndag.

Underlaget på isen är näst intill perfekt. Efter några mycket blöta veckor med stöp (Stöp=tunnt lager is med vatten under innan den riktiga isen), har kylan just nu gjort att det mesta av stöpet frusit (inte 100%)  Just nu har vi 5 - 15 cm snö och fast underlag på stora delar av sjön, alltså perfekt att springa på. Det finns ställen där dyner av snö har samlats, där är det lite mera snö och även stöp, men det är ganska små områden.
Enligt prognosen just nu får vi nordlig vind på söndag. Stämmer den prognosen kommer vi att ha parkeringen på norra sidan av sjön vid Klackbergs skidstadion, vi sätter upp en skylt vart ni ska ta er ner till sjön. Vi samlas 9:00 på isen och kör sedan en periodlös tävling med startantal och maxtid efter vädret. Det är väldigt lätt att hitta till Klackberg. Vägen går runt sjön med två infarter från väg 68, på norra sidan efter sjön ligger Klackberg och skidstadion där det går att parkera. Det tar cirka 10 minuter att gå ner på isen från parkeringen.

Kom och börja säsongen i Norberg om du inte redan börjat !

Hör gärna av er med anmälningar så jag kan göra lite startlistor, startavgift på plats är helt OK. Det är också bra att få veta vilka som kommer om något oförutsett dyker upp som måste meddelas.