Norbergsträffen 2011

07 MAR 2011 16:47
Norbergsträffen 2011 är avklarad. Soligt och fint, men vi valde nog den blåsigaste dagen hittills under året tyvärr. Vinden gjorde att vi endast tävlade i Katapultmodell klassen KPG.
  • Skapad: 07 MAR 2011 16:47

Det blev en spännande tävling eftersom vi startade nära strandkanten i norr. Turbulensen över Klackberg var enormt stor, men den gjorde också att det inte kändes så blåsigt som det verkligen var. När man hämtade modellerna långt ner i vinden så var det klart att vinden låg en bra bit över 10 m/s i byarna. Det gick trots turbulensen att plocka termik så flera fina flygningar sågs. Tyvärr tog landningarna hårt på modellerna som tumlade runt på skaren och skavdes sönder. Flygningar runt minuten kom långt bort, skogen fick besök ett par gånger. Sju tävlande kom till start, alla från Norbergsklubben, vädret avskräckte nog från längre resor. Det medför väl som jag förstått att endast juniorerna kan räkna poäng i lilla friflyg cupen, medan seniorerna inte kan räkna några poäng.