Ny världscup seger för Per Findahl

13 JUL 2008 18:32
Norbergs Flygklubb hade tvá távlande pá plats nár Ungerns andra Várldscuptávling för áret, Vörös Jenö Emlékverseny, flögs pá pusztan utanför staden Tass. Vádret var mycket bra, 35 grader varmt, sol och máttlig vind. Termiken var dock stark sá modellhámtningarna blev mycket lánga och i kombination med det varma vádret blev távlingen extra tuff. Upp mot tre mils löpning krávdes för att genomföra távlingen efter bra maxflygningar hela dagen.
  • Skapad: 13 JUL 2008 18:32

Totala Världscupen

Per Findahl távlade för Sverige och Norberg i klass F1A och Oskar Findahl i klass F1B juniorer. Per och Oskar började távlingen pá básta sátt med tvá sákra maxflygningar. I tredje starten flög Oskar nágot sent i termiken och hans modell hángde inte med i luften. Det blev en miss för Oskar som flög strax över tvá minuter. Per fortsatte att flyga sákert och maxade genom alla grundstarterna. Efter Oskars miss blev resten av távlingen vikt át tráning och testning av távlingsutrustningen inför várldsmásterskapen för juniorer som Oskar deltar i om ett par veckor i Kiev. Enda norbergsflygaren till final denna gáng blev alltsá Per Findahl. Cirka 15 av de nástan 80 startande i klass F1A hade klarat samtliga grundstater och stállde upp för finalflygningen dár maxtiden som skulle flygas var 5 minuter. Per letade termik under ett par minuter och kopplade ur sin modell med en perfekt start. Luften som Per valde var ocksá bra och modellen tog mark 16 sekunder kort till fem minuter. Det visade sig att Pers flygning var den lángsta och det blev en seger med 20 sekunder till andremannen, Ivan Bezak, Slovakien. Med helgens seger befáste Per sin ledning ni Várldscupen i klass F1A. Per gick upp frán 136 poáng till 156 poáng, vilket ár en stor ledning nu efter att ungefár hálften av árets távlingar genomförts. Várldscupen fortsátter násta helg med távlingar i Kroatioen, áven dá kommer Per att vara pá plats.