Hoppa till sidans innehåll

Norbergsträffen 2009

03 MAR 2009 21:30
I lördags avgjordes Norbergsträffen på sjön Noren. Norbergsträffen flögs som Norbergs Flygklubbs öppna klubbmästerskap i friflyg. Vädret var gynnsamt med måttliga vindar.Men tyvärr var underlaget på isen inte det bästa med stöp och mycket snö, detta gjorde tävlingen tuff.
  • Skapad: 03 MAR 2009 21:30

Resultat Norbergsträffen 2009

 

Deltagare från den lokala regionen gjorde upp om medaljerna och flera tyckte det var kul att försöka spöa Norbergsflygarna som har flera Världsmästare med i sin laguppställning, men Norbergsflygarna höll fanan högt och tog hem flera klassegrar.

 

Klass F1A populär blev den enda klass där det behövdes finalflygningar för att kora en klubbmästare. En finalflygning genomfördes mellan Per Findahl och Oskar Findahl, men båda klarade maxtiden i den första finalen. Eftersom tävlingstiden gick mot sitt slut valde Per och Oskar att dela på segern. Tredjeplatsen togs hem av Norbergs nya flygare, Olle Öberg, som missade 12 sekunder i sin sista grundstart.
 
I klass F1H flög Norbergs Robert Hellgren starkast och segrade med tiden 268 sekunder, endast två sekunder från full flygtid i grundomgångarna. Andraplatsen togs hem av Per Findahl med tiden 260 sekunder och tredjeplatsen togs hem av Oskar Findahl med tiden 249 sekunder.
 
I katapultglidarklassen flögs en ren juniortävling. Här segrade Oskar Findahl med tiden 105 sekunder. Andraplatsen togs hem av Martin Jonsson, Gagnef, på tiden 80 sekunder och tredjeplatsen togs hem av Olle Öberg med tiden 71 sekunder. I seniortävlingen segrade Per Findahl på tiden 199 sekunder, endast tre sekunder före Robert Hellgren.
 
Martin Jonsson & Inge Sundstedt, Gagnef FK
Martin Jonsson & Inge Sundstedt, Gagnef FK
Per & Oskar Findahl
Per & Oskar Findahl, Norbergs FK
Skribent: Robert Hellgren

  

Norbergs Flygklubb English Version

English version

 SweCupLogo

 

Sliglandasnurren

 

Scandinavian-Free-Flight-Week-2012_bred

 

Hans Ohlsson Memorial Cup

 

 

 

Norbergs Flygklubbs samarbetspartners:

 

 

Handelsbaken Norberg

 

Flag Counter

Postadress:
Norbergs FK - Flygsport
C/O L.G Söderlind, Stigaregatan 10
73834 Norberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info