Hoppa till sidans innehåll

Norbergs träffen 2012

14 FEB 2012 11:14
Norbergs Flygklubb var först ut med en tävling under 2012 i friflygarnas tävlingsprogam. Under Lördagen flögs den legendariska Norbergsträffen på sjön Norens is.
  • Skapad: 14 FEB 2012 11:14

Resultat

Flera närliggande klubbar hade innan tävlingen visat intresse för tävlingen, men med den kalla väderprognosen uteblev alla andra klubbar och bara Norbergsflygare stod på isen när tävlingen drog igång. Vädret var bra med - 28 grader på isen i början av tävlingen och mycket svaga vindar. Tävlingen blev en bra uppvärmning till de stundande Världscuptävlingarna som kommer snart. Nästa helg drar Världscupcirkusen i gång i Lost Hills, Californien och där har Norberg en flygare på plats. För övriga norbergsflygare drar Världscuptävlandet igång med fler istävlingar i mars, där Norge, Sverige och Finland flyger sina tre vintertävlingar under en veckas tid.

Eftersom temeperaturen var låg så bestämdes att man bara skulle flyga tre grundstarter under Norbergsträffen i klass F1Apopulär och F1H, i klass KPG flögs enligt reglerna, åtta flygningar där de fem bästa resultaten räknades. Enda klassen med final blev klass F1A populär. Här drog Oskar Findahl det längsta strået med en mycket bra finalflygning som landade efter dryga fem minuter. I klass F1H segrade Göran Larsson på tiden 345 sekunder och i klass KPG segrade Per Findahl som var ensam om att flyga full flygtid, 300 sekunder.
Skribent: Robert Hellgren

  

Norbergs Flygklubb English Version

English version

 SweCupLogo

 

Sliglandasnurren

 

Scandinavian-Free-Flight-Week-2012_bred

 

Hans Ohlsson Memorial Cup

 

 

 

Norbergs Flygklubbs samarbetspartners:

 

 

Handelsbaken Norberg

 

Flag Counter

Postadress:
Norbergs FK - Flygsport
C/O L.G Söderlind, Stigaregatan 10
73834 Norberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info