Hoppa till sidans innehåll

Oskar Findahl tog Silver i juniornas Världscup 2008

10 NOV 2008 18:30
Oskar Findahl, tävlande för Norbergs Flygklubb, har följt upp sin vinst i juniorernas Världscup i klass F1B 2007 med en andraplats i årets Världscup. Detta stod klart efter att den sista deltävlingen för året flugits i Frankrike nu i helgen.
  • Skapad: 10 NOV 2008 18:30

Oskar har flugit hem hela sex delsegrar under året som gått. Oskar kan också stolt säga att han slagit vinnaren i årets Världscup, Alexandra Warakomska, Polen, varje gång de mötts under året. Romans Demcenko från Lettland tog hem tredjeplatsen.

För Oskars del började säsongen med en andraplats när den första tävlingen, Bear Cup, flögs i Finland i början av mars. Oskar följde sedan upp med två vinster under is-säsongen. Det blev vinst i både Holiday on ice, Norge, och Matfors ME international, Sverige. I maj flög Oskar hem segern i Stonehenge Cup, England, och tog även en mycket meriterande tredjeplats i seniortävlingen. Under juli flög Oskar hem vinsten i Swedish Cup som flögs i Skåne. Under Danmarks Nordic cup så var Oskar sjuk och kunde inte delta. Fortfarande under tävlingen Jenö Vörös Memorial på pusztan utanför staden tass i Ungern var Oskar krasslig, men lyckades ändå hålla undan för konkurrenterna och ta gem segern. Uppvärmningstävlingen innan junior VM, Antonov Cup, i Kiev, Ukraina, var den största tävlingen för året. Oskar flög mycket bra och tog den största segern för året. Innan senior EM i Bulgarien flög Oskar också bra och tog hem andraplatsen i Bulgaria Cup. Avslutningen för Norbergskillen kom sedan i Slovenien i oktober där det blev en andraplats i tävlingen Krka Cup.

Länk till resultatet

Skribent: Robert Hellgren

  

Norbergs Flygklubb English Version

English version

 SweCupLogo

 

Sliglandasnurren

 

Scandinavian-Free-Flight-Week-2012_bred

 

Hans Ohlsson Memorial Cup

 

 

 

Norbergs Flygklubbs samarbetspartners:

 

 

Handelsbaken Norberg

 

Flag Counter

Postadress:
Norbergs FK - Flygsport
C/O L.G Söderlind, Stigaregatan 10
73834 Norberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info