Hoppa till sidans innehåll

Pallplatser till Norbergsflygare i Rumänien

09 MAJ 2016 08:43
I helgen flygs två av de största världscuptävlingarna under året. Platsen är Salonta i Rumänien nära den ungerska gränsen. Kosma Huber och Per Findahl är på plats för att försvara de svenska färgerna.
  • Skapad: 09 MAJ 2016 08:43

Resultat från Salonta Cup

Resultat från Szabo Miklos Memorial

Finalen för Salonta cup har just avslutats med en morgonflygning där 10 minuters flygtid skulle uppnås. Kosma tappade tid under grundstarterna dagen innan och var inte med i den 30 man stora finalen, men Per höll ihop flygandet bra och var med i finalen.

Precis innan finalen startade var vädret väldigt rörigt och turbulent, men väl när finalen startade så blev det väldigt stabilt. Per gjorde en kanonflygning som tog mark efter fantastiska 9min och 51 sekunder. Tiden räckte till guldet ! Andraplatsen togs hem av Jes Nyhegn från Danmark som var ca 20 sekunder bakom Per, bronset gick till Aviv Balassiano, Israel. 

Den andra världscuptävlingen i Salonta, Szabo Miklos memorial arrangerades av Ungern under söndagen. Vädret under grundomgångarna var mycket bra med svaga vindar men ändå utmanande med turbulent termik. Per Findahl och Kosma Huber flög säkert genom grundomgångarna och tog sig båda till en final med nästan 40 tävlande. Finalen skulle flygas strax innan mörkret och flygtiden hade satts till 10 minuter för att ett avgörande skulle nås.

Precis när finalen började drog ett riktigt oväder igång med regn och blåst, några modeller fick stark termin och klarade maxen, Per och Kosma flög sent i perioden och klarade båda också maxtiden. 11 flygare hade  flugit Max och det slarvades av arrangören om en ytterligare final skulle flygas eller inte, Det blev en hel del diskussioner men till slut bestämdes att en till tiominutersfinal skulle flygas trots att det egentligen var för mörkt. Både Per och Kosma gjorde fina flygningar men luften var ganska dålig i början av finalperioden så de flesta modellerna kom ner fort. Både Per och Kosmas flygningar såg ändå mycket bra ut i jämförelse med övriga. Per fick ihop 318sekunder och Kosma 317. I sluter av finalperioden flög Jes Nyhegn från Danmark i bra luft och segrade säkert. Pers tid räckte till en delad andraplats med Fredric Aberlenc, Frankrike. Kosma slutade på fjärde plats. Nu var det helt mörkt så ytterligare finalflygningar för att skilja Fredric och Per gick inte att genomföra så det blev en delad andraplats för Per. Bra världscuppoäng till Sverige och Norberg, 

Norbergs flygklubb fortsätter världscupflygandet i Sverige i juni då även klubben står som arrangör, 

Skribent: Robert Hellgren

  

Norbergs Flygklubb English Version

English version

 SweCupLogo

 

Sliglandasnurren

 

Scandinavian-Free-Flight-Week-2012_bred

 

Hans Ohlsson Memorial Cup

 

 

 

Norbergs Flygklubbs samarbetspartners:

 

 

Handelsbaken Norberg

 

Flag Counter

Postadress:
Norbergs FK - Flygsport
C/O L.G Söderlind, Stigaregatan 10
73834 Norberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info