Hoppa till sidans innehåll

Per segrade och Bror tog silver på Holiday on Ice

16 MAR 2015 14:53
Norge arrangerade sin världscuptävling i friflyg, Holiday on ice, i helgen som var. Tävlingsplatsen var sjön Mjösa utanför Gjövik.
  • Skapad: 16 MAR 2015 14:53

Norbergs Flygklubb hade en handfull tävlande på plats för avslutningen av iceman serien. De två tävlingarna som flögs föregående helg i Finland läggs ihop med det norska och det samlade resultatet ligger  sedan som grund i Iceman serien.  
Tävlingen började med fina förhållanden, 9 grader kallt, vind på 4 m/s och strålande sol. Norbergsflygarna flög inspirerat och säkert och maxade säkert under de fem grundomgångarna. Till finalen i klass F1A klarade sig Per Findahl och Kosma Huber från norbergsklubben, i klass F1B klarade sig Bror Eimar till final. Under den första finalen skulle 7 minuter flygas. Först ut var F1A flygarna där 20 man stod på startlinjen när finalen drog igång. Kosma flög ihop 370 sekunder och slutade på sjätte plats. Två man klarade maxtiden och gick vidare till 9 min finalen, Per Findahl och Lauri Malila, Schweiz. Tredjeplatsen togs av Mikhail Kozonozhkin, Ryssland med tiden 403 sekunder. Per fick till en bra flygning i sista finalen och landade efter 460 sekunder. Lauri flög ihop 426 sekunder, så en skön världscupseger till Per. Efter helgens seger leder Per den totala världscupen. 
Bror gjorde en kanonflygning i klass F1B och landade efter 401 sekunder. Tiden för Bror räckte till en silverpeng i det tuffa startfältet. Segrade gjorde Alexander Andriukov, USA med den enda maxtiden i F1B finalen. 
I Iceman serien fick också Norberg fina framgångar. I klass F1A vann Kosma med 99 poäng, Per tog hand om silvret med 90 poäng. I klass F1B vann Bror en utklassningsseger med 130 poäng. 
Världscupflygandet fortsätter för Norbergsflygarna i maj med tävlingar i Salonta, Rumänien.

Skribent: Robert Hellgren

  

Norbergs Flygklubb English Version

English version

 SweCupLogo

 

Sliglandasnurren

 

Scandinavian-Free-Flight-Week-2012_bred

 

Hans Ohlsson Memorial Cup

 

 

 

Norbergs Flygklubbs samarbetspartners:

 

 

Handelsbaken Norberg

 

Flag Counter

Postadress:
Norbergs FK - Flygsport
C/O L.G Söderlind, Stigaregatan 10
73834 Norberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info