Hoppa till sidans innehåll

Totala Världscupen i Friflyg 2013

04 JAN 2014 00:05
Den 27 oktober flögs den avslutande tävlingen i Världscupen i Friflyg. Tävlingen Eurofly hölls i Mulenthurnen utanför Bern i Schweiz.
 • Skapad: 04 JAN 2014 00:05

På plats från Norbergs Flygklubb var Per Findahl för att försöka nå en pallplats i det totala sammandraget i klass F1A. Inför tävlingen låg Per på femte plats efter sina två segrar i Austarlien under våren. Tillsammans med segrarna hade Per två andraplatser, en från den svenska tävlingen Swedish Cup som flögs under sommaren, sen ytterligare en andraplats från Prilep Cup som flögs i Makedonien under hösten. För Pers del behövdes en seger i Schweiz för att nå tredjeplatsen i totalsammandraget.

Tävlingen började med rejält tuffa förhållanden, ihållande regn. Per flög säkert genom de tre inledande grundstarterna. I den fjärde starten tilltog vinden och gjorde luften rejält turbulent. Per gjorde ytterligare en bra flygning och klarade sig vidare till finalen tillsammans med 10 andra tävlande. Inför finalen så kom den utlovade stormen in och vinden tilltog drastiskt. Detta gjorde att arrangören tvingades ställa in finalen och Per slutade som delad segrare med 10 andra. Eftersom fler tävlande delade på segern blev det inga höga poäng för Per så det blev inget avancemang i den totala Världscupen. De främsta i slutresultatet i klass F1A.
 1  Mikhail Kosonozhkin    RUS 222 
 2  Sergey Makarov       RUS 204 
 3  Borislav Bardarov     BUL 198
 4  Roland Koglot       SLO 189 
 5  Per Findahl        SWE 187

För Norbergs flygklubbs del så slutade Kosma Huber på 14 plats efter en riktigt stark inledning av säsongen, en seger under Swedish Moose cup i Finland och en andraplats under Bear Cup i Finland. På 43 plats slutade Oskar Findahl. Oskars främsta resultat under året blev andraplatsen under Världscuptävlingen som låg som uppvärmning innan VM i Frankrike. Robert Hellgren slutade på 120 plats. Totalt tog 355 flygare poäng under året i Världscupen i klass F1A.
I juniorernas Världscup i klass F1A hade Norberg med Robert Westerlund. Robert gjorde en stark insats under de tävlingar som arrangerades i Sverige under sommaren. Robert fick totalt två delesgrar och en andraplats vilket gav en slutlig 15 plats i sammandraget. De tre främsta blev:
 1  Petra Meglaj       CRO 207 
 2  Alexey Khoroshev     RUS 204 
 3  Miha Lemut        SLO 186 
I klass F1B flög Bror Eimar bäst för Norbergs del. En seger under Bear Cup i Finland sen två tredjeplatser till det gav en slutlig 18 plats i sammandraget. Oskar Findahl slutade på 127 plats. Totalt tog 241 flygare poäng under årets Världscup i F1B.  De tre främsta i klass F1B:
 1  Alexander Andriukov   USA 211 
 2  Andrey Burdov      RUS 210 
 3  Soniboj Sabo       BIH 192 
Kort om Världscupen....
Totalt har drygt 50 tävlingar flugits under året, Norberg har haft flygare med i runt 15 deltävlingar. I det totala sammandraget räknas de fyra främsta resultaten för varje tävlande, en seger ger 50 poäng. Tävlingar med många deltagare ger dessutom bonuspoäng.
Skribent: Robert Hellgren
E-post: This is a mailto link

  

Norbergs Flygklubb English Version

English version

 SweCupLogo

 

Sliglandasnurren

 

Scandinavian-Free-Flight-Week-2012_bred

 

Hans Ohlsson Memorial Cup

 

 

 

Norbergs Flygklubbs samarbetspartners:

 

 

Handelsbaken Norberg

 

Flag Counter

Postadress:
Norbergs FK - Flygsport
C/O L.G Söderlind, Stigaregatan 10
73834 Norberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info