Oskar Findahl tvåa vid för VM i F1A

13 AUG 2013 10:55
Innan VM som börjar nästa vecka var två världscuptävlingarna planerade. Den första tävlingen flögs under mycket svåra förhållanden, blåsigt och enormt turbulent.
  • Skapad: 13 AUG 2013 10:55

Första tävlingsdagen flögs F1B och Oskar Findahl tävlade för Norbergs flygklubb. Oskar flög säkert under dagen men tappade retfullt några sekunder i tre av grundstarterna. Men i det svåra vädret lyckades ingen flyga sju Max, segrade gjorde Philip Seifert från Tyskland med 9 tappade sekunder. Oskars fina flygande belönades med en fin fjärdeplats. Under tävlingsdag två flögs klass F1A. Per och Oskar findahl samt kosma huber tävlade för Norbergs  flygklubb. Vädret var extremt svårt. Kosma missade tid redan i första grundstarten. Per och oskar flög säkert till grundstart 4 då per fick problem i den turbulenta vinden och fick en kort flygtid. Oskar flög suveränt tävlingen igenom och klarade samtliga grundatarter med Max flygtid. En final flögs nu på morgonen mellan de två personerna som maxat alla starter, Anton Gorskiy Ryssland och Oskar. Båda fick till mycket fina flygningar. Oskars modell tog mark strax efter 8 minuter medan Anton flög närmare 9 minuter. En mycket meriterande andraplats för oskar i mycket hård konkurrens.
Världscuptävling två innan VM har just nu problem med fältet eftersom mycket gröda fortfarande inte är skördad. Vi vet inte om kan lyckas genomföra tävlingen.