Oskar bästa Norbergare i två klasser på Öland

05 SEP 2012 08:00
I helgen arrangerade Norbergs Flygklubb den första uttagningstävlingen i en serie av fyra som ska ta ut Friflyglandslaget till året 2014. Huvuduppgiften för det laget blir Europamästerskapen som flygs i Salonta, Rumänien. Per Findahl från Norbergs Flygklubb har redan en friplats till dessa mästerskap eftersom han kan flyga som regerande mästare.
  • Skapad: 05 SEP 2012 08:00

Resultatlistan

Tävlingsplatsen denna gång var Alvaret på Öland, vädert var bra, soligt med en del vind och väldigt turbulent. Väderkombinationen gjorde dagen svårflugen vilket kunde ses i resultaten eftersom ingen lyckades flyga fullt i grundomgångarna.

Norbergs flygklubb hade fyra tävlande på plats, Oskar Findahl flög dessutom två klasser. I klass F1A tappade både Per Findahl och Kosma Huber tid och rasade i resultatlistan. Oskar flög säkrast av Norbergsflygarna och tappade bara tid i en start vilket slutligen räckte till en andraplats och fina poäng i uttagningsserien. Segrade i klass F1A gjorde Anders Persson från Malmö med 5 tappade sekunder. I klass F1B tappade Oskar lite tid i de två inledande grundstarterna, men totalt var det inte så många sekunders tapp för Oskar. Oskar avslutade med tre säkra maxflygningar och tog även i klass F1B en meriterande andraplats. Segrede fem sekunder före Oskar gjorde Håkan Broberg från Gagnef. Bror Eimar från Norberg hade bara en miss under dagen, men många sekunder missades så Bror slutade längre ner i resultaten. Den andra uttagningstävlingen arrangeras även den av Norberg, då på åkermark utanför Kumla i slutet av september.