Per Findahls femte totalseger i Världscupen i friflygets klass F1A är i hamn!

03 NOV 2008 12:54
Efter helgens sista deltävling 5ème Critérium Philippe Lepage som flögs i Frankrike stod det klart att Pers mycket fina Världscupsäsong skulle räcka till seger i den totala Världscupen.
  • Skapad: 03 NOV 2008 12:54

Per inledde Världscupsäsongen bra under Nordens tävlingar på is i mars. Flera pallplatser blev det, men ingen vinst. I april lossnade det dock rejält och Per fick med sig hela två vinster när han tävlade i Slovakien. Vinsterna i de stora tävlingarna Novohrad Cup och City Cup of Lucenec gav många poäng och en ledning i cupen. Per följde upp segrarna i Slovakien med mycket säkert flygande i England under Stonehenge Cup i maj. Per segrade i finalen med sin nykonstruerade flapper-modell. Under sommaren flög Per flera tävlingar, en i Sverige, en i Danmark, en i Ungern, en i Kroatien och en i Ukraina. Det gick bäst i Ungern under tävlingen Jenö Vörös Memorial, där Per segrade efter ytterligare en mycket säker finalflygning med den nya flappern. Under uppvärmningstävlingen före EM flög Per hem sin femte delseger för året och sin 27 delseger totalt efter seger i den extremt tuffa tävlingen Bulgaria Cup i Bulgarien. Vädret var mycket svårt med hårda vindar och Per var ensam om att klara samtliga grundstarter med max flygtid.

Under höstens avslutning av Världscupen flög Per en tävling i Slovenien utan någon framskjutande placering, men samtidigt lyckades inte heller de jagande konkurrenterna ta sig förbi Per. För att någon skulle kunna ta sig förbi Per under den sista och avslutande tävlingen i Frankrike krävdes ett mycket stort startfält för att segraren skulle kunna få in nog med bonuspoäng för att gå förbi. Nu blev inte tävlingen så välbesökt och även fast en av de närmast jagande konkurrenterna segrade kunde han inte hota Pers seger i den totala Världscupen 2008. Robert Hellgren tog slutligen hem 67 platsen i totalcupen i klass F1A.

Bror Eimar tog hem 37 platsen i Världscupsammandraget i klass F1B.

Kortfakta runt Världscupen 2008:

Det har flugits 44 deltävlingar i Världscupen under året

Norbergs Flygklubb har haft med deltagare i 13 av dessa deltävlingar

Totalt har närmare 400 tävlande tagit Världscuppoäng i klass F1A under 2008

Alla tävlande får räkna sina tre bästa resultat till det totala Världscupsammandraget, tävlingar med många deltagare ger bonuspoäng

Länk till resultatet