Per Findahl kom sexa vid Salonta Cup i Rumäninen

10 AUG 2011 14:21
Norbergs Flygklubb hade Per Findahl på plats i Salonta, Rumänien, när Rumäniens två Världscuptävlingar i friflyg flögs i veckoslutet.
  • Skapad: 10 AUG 2011 14:21

Under den första tävlingen, Harghita Cup började tävlingen bra för Per med en säker maxflygning, men i den andra starten så blev vädret svårare. Per kom på sidan om en fin termikblåsa som han inte riktigt hann med att springa ikapp. När den den termiken släppte så blev det svårt en lång stund och efter 20 minuters termikletande flög Per på en mindre indikation på termik som inte var så bra som han hoppats på. Det blev en miss och finalchansen försvann. Efter missen så flög Per bra och maxade resten av grundstarterna. Det blev till slut en 18 plats för Per, segrade gjorde Bertrand Sion från Frankrike i den första finalen där 5 man fanns kvar.
Under tävling två, Salonta Cup, var vädret lite mer lättfluget än under den första tävlingen. Temperaturen var strax över 30 grader och vinden svag. Per flög säkert genom grundomgångarna och tog sig till final som en av 18 tävlande. Per fick till en riktigt bra flygning i det perfekta vädret, men Pers modell flög aningens fort. Fem minuter skulle flygas, men med modellens trim så missades tyvärr 10 sekunder och Per slutade på en hedrande sjätteplats, fem man klarade den första finalflygningen på fem minuter. I den andra finalen segrade Roland Koglot från Slovenien med en flygning på 371 sekunder.
I skrivande stund ligger Per Findahl på tredje plats i Världscupen, leder gör Roland Koglot. I juniorernas Världscup ligger just nu Oskar Findahl på tredje plats och Henrik Westén på fjärde plats. Norbergs friflygare fortsätter världscupflygandet i början av september då de själva står som arrangör för Swedish Cup, en Världscuptävling som flygs i Rinkaby, skåne.