Per Findahl på tävlingar i Rumänien

14 MAJ 2013 15:58
Under helgen flögs två Världscuptävlingar i Friflyg utanför staden Salonta i Rumänien. Två klubbar i Ungern stod som arrangörer, en klubb från staden Gyula och den andra från Budapest.
  • Skapad: 14 MAJ 2013 15:58

Den första tävlingen Szabo Mikols Memorial flögs under perfekta förhållanden, svag vind och soligt. I stort sett hela europaeliten var på plats för att slåss om åtrovärda Världscuppoäng. Per Findahl var på plats från Norbergs Flygklubb. Per flög säkert genom de sju grundstarterna med max flygtid. Eftersom förhållandena var riktigt bra gick en tredjedel av startfältet till final, så nästan 30 finalflygare stod på startlinjen när den första femminutersfinalen flögs. Per gjorde en bra flygning och klarade säkert de uppsatta 5 minuterna. I sjuminutersfinalen gjorde Per ytterligare en bra flygning och landade efter 301 sekunder, vilket räckte till en fjärdeplats i den tuffa konkurrenesen. Segrade gjorde Nikolai Lomov, Ryssland med en flygning på 349 sekunder. Andraplatsen togs av Robert Lesko, Kroatien med tiden 325 sekunder, bronset tog Roland Koglot, Slovenien med en flygning på 309 sekunder.

Dagen efter flögs Budapest Cup. Vädret höll sig fint, avlutande grundstarterna var dock svåra, så en final med drygt tio deltagare flögs under blåsiga förhållanden. Per flög säkert igenom de sju grundstarterna och var åter igen i final. Denna gång lyckades inte Per hitta nån bra luft i femminutersfinalen och landade efter 3.5 minuter och slutade strax under 10 strecket i resultatlistan. Segrade gjorde Mikhail Koszoniskin, Ryssland.
Efter helgens tävlingar ligger Per på andra plats i den totala Världscupen.
Nästkommande Världscuptävlingar för Norbergsflygarna blir under juni då Norbergs Flygklubb står som arrangör för Swedish Cup på Rinkabys övningsfält i skåne.