Per segrade i Krka Cup i Slovenien

04 NOV 2011 08:40
Den näst sista tävlingen i friflygarnas Världscup2011 flögs i helgen utanför byn Sentjernej i Slovenien. Nu i slutet av Världscupen är det strid på kniven om topplaceringarna, därför samlade tävlingen många av de bästa flygarna i världen.
  • Skapad: 04 NOV 2011 08:40

Vädret var mycket bra under de inledande grundstarterna. Norbergs deltagare i tävlingen, Per Findahl, klarade de första grundstarterna säkert. Ett lätt regn kom under grundstart fem och medförde att temperaturen sjönk en del vilket gjorde det lite mer svårfluget. Per flög ändå säkert hem start fem. Under de två avslutande grundstarterna slutade regnet och termiken blev mer lättplockad igen. Per klarade av samtliga sju grundstarter och gick till final med 17 andra tävlande. Under den första finalflygningen skulle fem minuter flygas. Per fick till en mycket fin start i bra luft och klade fem minuter med god mariginal. Strax under 10 tävlande klarade fem minuter och gick vidare till final två där sju minuter skulle flygas. Per gjorde ytterligare en mycket bra start i bra luft och modellen tog mark efter 343 sekunder. Tiden var så bra att den räckte till seger i tävlingen. Andraplatsen togs av Världscupens tvåa just nu, Roland Koglot, Slovenien. Rolands modell försvann lite oturligt bakom några låga träd i slutet av flygningen så Rolands tid blev 329 sekunder. Strax bakom Roland kom Världscupens ledare, Mikhail Kozonoskin, Ryssland, som landade några sekunder kortare än Roland. Per Findhl tog alltså några fina skalper i den nästa sista tävlingen i Världscupen. För Pers del så gav helgens seger ett kliv upp i det totala resultatet i Världscupen. Från plats fem så klev Per nu upp på plats fyra. Världscupen avslutas nästa helg med tävlinger utanför Bern.