Per slutade på en femte plats på Stonehenge Cup

16 MAJ 2012 13:13
Den gångna helgen flögs Englands Världscuptävling i Friflyg, Stonehenge Cup på Salisbury Plains, från Norbergs Flygklubb deltog Per Findahl.

• Skapad: 16 MAJ 2012 13:13

Tävlingen började med sol och måttlig vind. Det fanns gott om termik, men det var små termikblåsor vilket gjorda att det var lätt att ramla ur fin luft om modellen kopplades på kanten av termiken. Det gällde alltså att vara försiktig.  Per flög mycket säkra maxflygningar i de inledande grundstarterna. Under de avslutande grundstarterna ökade vinden en del och många tävlande hade problem med att söka termik i den relativt hårda vinden och missade därför flygtid. Per flög ändå säkert hem de avslutande grundstarterna säkert och tog sig till final. I den första finalen skulle fem minuter flygas. Under den tio minuter långa perioden som finalisterna hade på sig att koppla sina modeller så var vinden nära 9 m/s som är maxgränsen för vinden för att en tävling ska få flygas. Per hittade ett bra område luft efter drygt åtta minuters termikletande. Men efter kopplingen så syntes det direkt att modellen hamnat utanför den bra luften. Pers flygning landade efter drygt två minuter vilket räckte till femteplatsen i tävlingen. Två tävlande klarade fem minuter och gick vidare till sjuminutersfinalen. Den blev en riktigt tight historia där Peter Williams från England drog det längsta strået med en flygning på 372 sekunder, endast 17 sekunder före John Carter också han från England. Världscupen fortsätter i början av juni med tävlingar i Ungern.