Rapport från mötet den 22/10, Bygglokalen i Norberg.

24 OKT 2009 12:00
Rapport från Allmänt möte vid NFK, mfs, torsdagen den 22/10 2009.
  • Uppdaterad: 24 OKT 2009 12:33

Vår traditionella Kristiflygarträff infaller nästa år den 13 maj. Vi ska satsa stort men med lägre kostnader. Swapmeet, hobbyhandlare och inbjudna modellflygare är några viktiga punkter. Modellflyget i Norberg fyller ju 60 år 2010. SÂ vi måste ragga upp några modellflygare med Oldtimermaskiner…

Den 26 januari 2010 är det precis 60 år sedan Modellflygklubben Örnen bildades vid ett möte på "Elsas". Vi skall försöka återupprepa det mötet på dagen 60 år senare. Mer info kommer.

Vi behöver inte köpa någon egen röjsåg. Kenneth Nilsson har en som han gärna lånar ut. En besparing för klubben.

Bygge av ytterligare en modellflyghangar. Lasse Wendel kollar med stora klubben och äv$en bygglovsmyndigheterna.

Förvaring av modellflygplan i klubbens lokaler diskuterades livligt. Problemet är att flera modeller bara står på marken år efter år. Men en lösning i god anda började forma sig. De som har flera stora modeller (som flygs då och då) kommer att bara ha en i modellhangaren. Resten får stå i andra utrymmen. Helst alla ska få plats med någon stor maskin.

Bandsågen får duga. En medlem har ställt ner både bandslip och figursåg i bygglokalen.

Beslutades att modellflygstyrelsen ordnar protokollförda möten varje vår och höst, Kanske i form av allmänna möten?

Lars Pettersson sponsrar klubben med metanol, som han brukar göra.