Resultat och artikel från årets upplaga av The Winner Takes It All

22 SEP 2008 15:59
Den första Uttagningstävlingen för Europamästerskapen i Ankara, Turkiet 2010 är avgjord!
Vinnarna blev: F1A; Deniz Varhos, Uppsala F1B; Bror Eimar, Norberg F1C; Tommy Eriksson, Gagnef.
  • Skapad: 22 SEP 2008 15:59

Resultat från TWTIA 2008 (för UT poäng, räkna bort de utländska flygarna)

I helgen arrangerade Norbergs Flygklubb en tävling, The Winner takes It All. Tävlingsplatsen för tävlingen var åkermark utanför Kumla, vädret var perfekt under dagen och bidrog till mycket lyckade tävlingar.

Under söndagen arrangerade Norbergs Flygklubb den traditionsenliga The Winner Takes It All. I år var tävlingen även den första i en serie av fyra uttagningstävlingar till landslaget 2010 då europamästerskapen flygs i Ankara, Turkiet. Eftersom vädret var perfekt klarade Norbergsflygarna både av arrangemanget och att flyga bra. Faktiskt klarade sig samtliga Norbergsflygare vidare till finalen efter att alla fem grundstarterna klarats med max flygtid, bara det en bedrift. Den som måste nämnas är junioren Oskar Findahl som flög sin första F1A-tävling och klarade det med samtliga max i grundstarterna samtidigt som han tävlade i sin ordinarie klass F1B och klarade även där samtliga grundstarter med max flygtid, riktigt bra fluget. Oskar segrade i båda klassernas juniortävling.

I den första finalen i klass F1A försvann tyvärr samtliga norbergsflygare. Robert Hellgren drog av sin lina i startögonblicket och tappade mycket höjd, vilket resulterade i en flygning på 140 sekunder.Tiden räckte till en sjundeplats för Robert. Per och Oskar flög sent i finalperioden och luften räckte inte riktigt till de tänkta fem minuterna. Per landade efter 254 sekunder, vilket räckte till fjärdeplatsen i tävlingen, Oskar landade på 232 sekunder och lade beslag på en mycket hedrande femteplats i seniortävlingen. Segrade gjorde Deniz Varhos, Uppsala, efter en flygning på 298 sekunder i niominutersfinalen.

I klass F1B klarade Bror Eimar den första finalflygningen på fem minuter. Oskar kastade lite vänster och hans modell tappade mycket höjt i början av motorstiget och landade kort till maxen. Det blev slutligen en åttondeplats för Oskar i seniortävlingen. Bror Eimar gjorde en riktigt fin flygning i niominutersfinalen och landade på 370 sekunder, vilket räckte till seger med nästan en hel minuts marginal.

En hel del bra poäng alltså till Norbergs Flyklubb när det gäller landslagsuttagningen.