SM Guld till Per Findahl och Norbergs Flygklubb

21 MAJ 2013 22:33
Under helgen har Svenska Mästerskapen i Friflyg flugits på Rinkabys övningsfält i Skåne. Norbergs Flygklubb hade tre personer på plats för tävlingen.
  • Skapad: 21 MAJ 2013 22:33

Med en väderprognos inför tävlingarna som pekade på vind över den tillåtna gränsen för att genomföra en tävling, minskade tyvärr deltagarantalet drastiskt,

Prognosen visade sig stämma och tävlingen inleddes med vind som låg strax under den tillåtna gränsen 9 m/s. Norbergs F1A flygare Per Findahl och junioren Robert Westerlund började på bästa sätt med två maxflygningar medan F1B flygaren Bror Eimar tappade några sekunder. I start två och tre tappade Robert lite tid medan Per och Bror maxade. I start fyra ökade vinden markant och låg bitvis bra mycket över gränsen 9 m/s, men eftersom vinden var så byig visade sig avläsningarna av vinden under längre tid ligga under 9 m/s så tävlingen fortsatte. Per och Bror fortsatte flyga säkert i vinden, men många hade stora problem. Robert flög fortsatt bra också, men tappade lite tid, men ändå stabilt flygande i jämförelse med många andra som hade jätteproblem. Efter att den femte grundstarten flugits klart visade det sig att Per var ensam om att flyga max i samtliga grundstarter och tog därmed sitt tionde SM guld i klass F1A. Robert gjorde en kanoninsats och slutade som främsta junior i senior SM, strongt fluget ! Brors fina flygande efter missen i start 1 belönades slutligen med ett brons i tävlingen. Segrade efter en finalflygning gjorde Håkan Broberg från Gagnef, Thorvald Christensen från Malmö slutade tvåa.

I lagtävlingen blev det en tät fight mellan Norbergs lag och laget från Malmö. Norberg tog slutligen hem sekundstriden och kan titulera sig Svenska mästare i lag. Kul för junioren Robert att gå in i laget och lyckas så bra när nu några av norbergs ordinarie flygare inte kunde vara på plats.

Tävlandet för Norbersgflygarna fortsätter i slutet av juni när Norbergsklubben arrangerar en Världscuptävling på samma fält som SM flögs på. I samband med Norbergs Världscuptävling arrangerar även Danmark och Norge tävlingar på det fina fältet i skåne. Denna tävlingsvecka brukar dra tävlanden från nästan 20 länder...